Olimpiada copiilor inutile, proba de sărituri cu stihurile

George Tuță Data publicării:
portret george tuta deputat pnl
Deputatul PNL George Tuță

Beijing 2022 pare Olimpiada de care nimeni nu avea chef, dar pe care nu se cădea să o ratăm măcar pentru a mima că lucrurile au revenit la normal.

România participă cu douăzeci și doi de sportivi și sunt slabe șanse să se atingă de vreo medalie, din motive care nu le pot fi nici pe departe imputabile. Acestea fiind spuse, slalom uriaș către un subiect a cărui soartă chiar ne stă în puteri - eliminarea copiilor inutile.

Dacă ar exista o Olimpiadă a debirocratizării în țara noastră, ea ar trebui să aibă cu siguranță ediții anuale. Proiectul nostru de subțiere a dosarului cu șină este o afacere care a reușit să zgâlțâie telescaunul pentru 3228 de unități administrativ teritoriale. Gest reflex, acestea se țin tare de bețe, căutând să găsească salvare și susținere acolo unde nu există. Înapoi nu putem reveni, instalația nu se oprește pentru orice emoție și nici nu putem sta pentru totdeauna la un vin fiert la baza pârtiei. Trebuie doar să ne luăm inima în dinți și să luăm o decizie bună care ne va fi utilă pentru tot restul vieții și va genera curaj și pentru alte sporturi extreme (gen înmatricularea unei mașini, dar vorbim mai la primăvară).

Eliminarea copiilor inutile este un schi fond prea puțin spectaculos, dar extrem de necesar dacă vrem să mergem înainte. Fie vorba între noi, procesul ar trebui accelerat pentru ca oamenii și afacerile să simtă cu adevărat ceva vânt plăcut prin plete.

Iar pentru a explica această construcție mai bine decât aș face-o eu în Parlament sau la TV, am decis să îi implic pe cei care cu siguranță vor fi beneficiari direcți ai eliminării copiilor inutile - nativii digitali.

Hackatonul studențesc “România fără dosar” este o competiție care se adresează studenților Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJSC), chemați la ceas olimpic pentru a contribui ei înșiși la accelerarea proceselor de debirocratizare. Ne trebuie campanii de comunicare mai directe și mai proaspete pentru toate acele administrații care și azi coboară pârtia verde în plug, sunt reticente la evoluție și nu doresc să părăsească zona de confort bugetar. În colaborare cu parlamentarii inițiatori ai schimbării legislative, zece echipe de studenți FJSC au acum șansa de a explica tare și apăsat de ce copia de buletin ar trebui să dispară (detalii pe: www.romaniafaradosar.ro.)

După acest eveniment, invitația va fi deschisă pentru toți cei care vor dori să se implice activ în a explica beneficiile legii.

Pârtie!!!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care vor trăi momente de vis până la finalul anului 2024. Vor încheia anul în glorie
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Selena Gomez reacționează după noile critici legate de silueta sa: Nu-mi pasă că nu sunt subțire băț
Film Now
Avocata lui Johnny Depp a dezvăluit de ce nu și-a dorit o relație cu starul: „Nu aș face niciodată așa ceva...
Adevarul
Nazistul care s-a revoltat împotriva cruzimii. Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, salvatorul evreilor
Newsweek
Care pensionari NU iau bani în plus la pensie la indexarea din 1 ianuarie? Știm ce meserie au avut
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Aricii din Europa, incluşi pe „lista roşie” cu specii „potenţial ameninţate cu dispariţia”. „Oamenii sunt cei...
Film Now
Cum arată fiul lui Jack Nicholson. Asemănarea cu tatăl lui i-a adus rolul principal într-un film horror
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...