Zile tot mai fierbinți. Două coduri de caniculă pentru astăzi. Care este prognoza pentru București

Data actualizării: Data publicării:
Termometru
Două coduri de canciulă, astăzi, în România. Foto: Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de caniculă pentru astăzi, 13 august, unul portocaliu, celălalt galben. Prognoza pe următoarele trei zile, în București, arată un disconfort termic accentuat. 

Cod Portocaliu

ANM a emis un Cod Portocaliu în ziua de 13 august pentru temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat. Zonele afectate sunt Banat, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei. În Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39...40 de grade. Minimele vor fi de 21...22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod Galben

De asemenea, ANM a emis un Cod Galben, tot pentru ziua de 13 august, pentru caniculă și disconfort termic. Zone afectate sunt Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei Marți (13 august), în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei și în sud-vestul Dobrogei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Prognoza pentru București în următoarele zile

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 13.08.2024 Ora 10:00 - 14.08.2024 Ora 09:00 Canicula se va intensifica ușor, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 38...39 de grade, iar cea minimă de 20...21 de grade.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 14.08.2024 Ora 09:00 - 15.08.2024 Ora 09:0 Canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua (viteze la rafală de până la 50 km/h). Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 19...20 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 15.08.2024 Ora 09:00 - 16.08.2024 Ora 09:00 Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) peste 80 de unități. Cerul va fi variabil ziua, dar va deveni mai mult senin seara și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35...37 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu