Video Toamnă friguroasă. Care este cea mai scăzută temperatură înregistrată vineri în România și câte grade au fost în Capitală

Data publicării:
Temperaturi sub pragul înghețului s-au înregistrat și în Capitală, în jurul orei 08:00, stația meteo de la Băneasa indicând -1°C.
Stația meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat vineri, 18 octombrie, o minimă de -7,6°C, fiind cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional. Foto: Inquam Photos/ Oana Pavelescu

Stația meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat vineri, 18 octombrie, o minimă de -7,6 grade Celsius, fiind cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional. Valoarea a fost înregistrată între orele 06:00 şi 07:00, fiind determinată de o masă de aer rece şi un regim anticiclonic. La București, termometrele au arătat -1 grad Celsius vineri dimineață. Meteorologii spun că „va fi o toamnă frumoasă, dar rece dimineaţa”.

„Practic, va fi o toamnă frumoasă, dar rece dimineaţa”, a declarat meteorologul previzionist de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Ovidiu Câmpean pentru Agerpres, adăugând că sunt „condiţii normale pentru această perioadă”.

Şi în celelalte localităţi din județul Harghita s-au înregistrat temperaturi negative şi a căzut brumă. Potrivit lui Ovidiu Câmpean, la Topliţa au fost -5,3°C, la Joseni s-au înregistrat -4,9°C, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-a consemnat o valoare de -1,8°C.

De asemenea, a fost înregistrat şi fenomenul de inversiune termică, la staţia de munte Bucin temperatura fiind mai ridicată, de -1,9°C.

Aceste temperaturi sunt sub medie, fiind mai rece decât normalul perioadei, dar nu este ceva neobişnuit pentru judeţul Harghita.

De altfel, cea mai scăzută temperatură a zilei de 18 octombrie la Miercurea-Ciuc a fost în anul 1988, când s-au înregistrat -11°C.

Meteorologul a precizat că, în zilele următoare, vremea rămâne rece dimineaţa şi frumoasă ca aspect în cursul zilei, fără să se înregistreze precipitaţii, iar apoi va încălzi treptat, dar dimineţile vor fi tot răcoroase.

Frig și în Capitală vineri dimineață. Cum va fi vremea în țară

Temperaturi sub pragul înghețului s-au înregistrat și în Capitală, în jurul orei 08:00, stația meteo de la Băneasa indicând -1°C. Pe timpul zilei, temperaturile vor crește, dar nu vor depăși 14°C astăzi, fiind o valoare în mult prea mică pentru această perioadă din an.

În vestul țării se vor înregistra 19°C, temperaturi normale pentru mijlocul lunii, însă în restul țării temperaturile sunt mult mai scăzute.

Vineri, 18 octombrie, vântul va crea mari probleme prin sudul Banatului, unde vor fi rafale de 70km/h iar pe litoral vântul va sufla cu 50-60km/h.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
După ce i-a fost ucisă fiica, a descoperit că au transformat-o într-un chatbot cu inteligență artificială
Digi FM
Ultimele clipe din viața lui Yahya Sinwar, liderul Hamas, surprinse de o dronă
Pro FM
Andreea Bălan, emoție pură pe scenă. A făcut pace cu tatăl ei și l-a invitat la "concertul vieții sale"...
Film Now
Al Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu...
Adevarul
Ce este „taxa pentru ginere” pe care o va impune Turcia
Newsweek
Pensie cu 10% mai mare pentru 1.000.000 de pensionari. Se știe anul în care s-au pensionat
Digi FM
Bănel Nicoliță, prima apariție cu noua iubită, după patru ani de relație: „Mi-a fost alături la bine și la...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Momentul când o șopârla scapă din gura unui șarpe. Imaginile cu cele două reptile sunt virale
Film Now
De ce a dispărut Adela Noriega din lumina reflectoarelor. Actrița de telenovele își serbează ziua de naștere...
UTV
Membrii trupei One Direction sunt „complet devastati” de moartea lui Liam Payne. „Cea mai mare bucurie a lui...