Video Prognoza meteo: val de frig și ploi peste România în următoarele zile. Detalii de la ANM

Data publicării:
oameni cu umbrela in ploaie
FOTO: Inquam Photos / George Călin

Vremea se răcește brusc astăzi, temperaturile scad cu peste 10°C în sud-est. Mai mult decât atât, va ploua și vântul va sufla cu putere, potrivit informațiilor prezentate de meteorologul ANM Diana Giurgiu, în direct la Digi24.

Sâmbătă este în vigoare o informare de vreme rea, mai ales în partea de sud și sud-est a țării vom avea ploi moderate cantitativ și intensificări de vânt, care vor fi prezente până seara. Aceleași fenomene vor fi întâlnite pe arii ceva mai restrânse prin partea de centru și de est a țării, unde vor fi averse, izolat însoțite și de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10-15l și izolat de peste 25l/m², iar viteza vântului, la rafală, va fi în general de 40-50km/h.


„Avem în vigoare și un cod galben privind intensificările de vânt, ce și-a început valabilitatea în această dimineață și este valabil până în prima parte a acestei nopți, pentru zona Moldovei, nordul, estul Munteniei și Dobrogea, unde la rafală așteptăm viteze în general de 50-60km/h”, a precizat meteorologul de serviciu.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Ploile își vor mai face apariția undeva la începutul săptămânii, în deosebi din noaptea de luni spre marți, prin regiunile nordice, iar undeva spre jumătatea săptămânii se vor semnala ploi prin partea de nord a teritoriului și prin partea de est a țării. „După acest episod cu vântul de astăzi, prin acest cod galben din partea de est a teritoriului, vom mai avea intensificări ale vântului prin prima parte a săptămânii, în zona montană, mai ales, dar și în zilele ce urmează, tot la fel prin partea de est a teritoriului și tot în zona de zona de sud-vest, cu viteze în general de 40-50km/h pentru zonele joase și viteze ușor mai mari pentru zona montană”, a explicat Diana Giurgiu.

Metorologul ANM a spus că deși sâmbătă vremea se va răci, de duminică temperaturile vor mai urca.

„A debutat un proces de răcire a vremii care, mai ales pentru partea de sud-est și est a teritoriului, astăzi se va resimți semnificativ, deoarece aici ieri am avut, mai ales pentru partea de sud-est, temperaturi maxime ce au urcat până spre 28-29° Celsius. Astăzi, aici valorile de temperatură pe parcursul zilei nu vor depăși 19-20 Celsius. Pe parcursul zilei de astăzi așteptăm valori undeva spre 22°C, mai mult prin zona Olteniei. În zilele următoare, cu mici oscilații de la o zi la alta și de la o regiune la alta, încă de mâine, vremea se mai încălzește, vom avea temperaturi ce se vor situa în general în jurul a ceea ce ar trebui să înregistrăm la această dată.

În prima parte a săptămânii, pentru partea de sud a teritoriului, aceste valori de temperatură se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade și anume așteptăm ca în prima parte a săptămânii temperaturile maxime să urce spre 23-24°C pentru zona de sud a teritoriului, dar în zilele ce urmează, cu mici oscilații de la o zi la alta și de la o regiune la alta, temperaturilre se vor afla cumva în jurul normelor. În această perioadă ar trebui să avem temperaturi maxime cuprinse între 14 și 20 de grade, iar în ceea ce privește regimul temperaturilor de pe parcursul nopților, deci temperaturile minime, acestea să fie cuprinse cam între 3 și 9 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare și ușor mai ridicate în zona litoralului”, a mai explicat meteorologul Diana Giurgiu.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce să nu faci, dacă ai mucegai în casă. 3 soluții la îndemână să scapi de petele de pe pereți
Digi FM
Exasperat de trafic, un bucureștean s-a apucat să dirijeze circulația: "Am sunat la Rutieră". Ce reacție au...
Pro FM
Justin Bieber, „complet dezgustat” de acuzațiile care i se aduc lui Sean „Diddy” Combs: „A fost sfătuit să...
Film Now
Sharon Stone dezvăluie numele actorului care sărută cel mai bine: E fabulos. Nu l-aș putea compara cu nimeni
Adevarul
Emma Răducanu, surprinsă conducând o Dacia la mâna a doua, după ce Porsche i-a luat bolidul de 180.000 de euro
Newsweek
În ce orașe s-au băgat banii pe card de alimente cu 3 zile mai devreme? De ce nu au primit toți?
Digi FM
David Beckham și viața dulce de la țară. S-a apucat de cultivat legume, are stupi de albine, găini, dar și...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Unde va ajunge averea de 125 de milione de dolari a lui Daniel Craig. Actorul nu le va lasa copiilor săi...
UTV
Cu cine isi petrece Mario Fresh timpul in Dubai, dupa despartirea de Alexia Eram