Foto Noi avertizări de vreme rea. Cod galben și portocaliu de caniculă: ANM anunță temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă

Data actualizării: Data publicării:
termometru canicula
Foto: GettyImages

Meteorologii au emis luni dimineață, noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă pentru jumătate din țară. ANM anunță temperaturi de până la 37 de grade.

Potrivit ANM, astăzi, în jumătatea vestică a țării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar temperaturile maxime vor fi în general de 32...35 de grade.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35...37 de grade, iar minimele de 18...20 de grade, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

gbhsgrsgr
Sursă foto: ANM

Cum va fi vremea marți

Noi avertizări de vreme rea au fost emise și pentru marți. În cea mai mare parte a țării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale).

Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32...35 de grade.

Și codul portocaliu rămâne în vigoare în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, unde canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa în jurul a 37 de grade, iar minimele vor fi de 18...20 de grade, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

Vremea în București

Vreme va deveni caniculară în Bucureşti, în următoare zile, iar valorile maxime vor ajunge la 35 de grade, se menţionează în prognoză publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, în intervalul 2 septembrie, ora 10:00 - 3 septembrie, ora 9:00, regimul termic va fi călduros, cu cer variabil, mai mult senin pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32 - 33 de grade, iar cea minimă de 16 - 18 grade.

Totodată, în perioada 3 septembrie, ora 9:00 - 4 septembrie, ora 9:00, în Capitală, vremea va redeveni caniculară, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, în timp ce minima va ajunge la 19 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până acum...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Cum arată astăzi bărbatul de care Madonna s-a îndrăgostit când l-a văzut alergând prin parc. L-a făcut tată...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a estimat când va pune Rusia capăt războiului
Newsweek
Cine era domnitorul ce a fost ultimul din dinastia Mușatinilor pe tronul Moldovei?  Cine i-a urmat?
Digi FM
“N-am văzut în 64 de ani ploaie în halul ăsta”. Oamenii din localitățile inundate sunt disperați și...
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Sharon Stone, ani de coșmar: AVC, 18 milioane $ lipsă, probleme cu vederea și cu memoria. "Tot ce aveam era...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...