Noi avertizări de furtuni și caniculă. Meteorologii au emis cod galben și cod portocaliu. În ce zone sunt anunțate ploi HARTĂ

Data actualizării: Data publicării:
caniculă și furtuni
„Vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii”. Foto: Getty Images

Pentru intervalul 20 iulie, ora 13 – 21 iulie, ora 10 a fost emis o atenţionare cod galben, fiind prognozată  instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„Treptat, în Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Transilvania și local în Maramureș și în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 50...70 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, informează ANM. 

O atenţionare cod portocaliu este valabilă în intervalul 20 iulie, ora 15 – 21 iulie, ora 03.

„În sudul Banatului, nord-vestul Olteniei și în sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 70...90 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1...3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp”, potrivit datelor transmise de meteorologi. 

 

 

1 harta
Sursă foto: ANM

Cod galben de caniculă 

Sâmbătă este în vigoare şi o atenţionare cod galben pentru Oltenia, Muntenia şi Dobrogea continentală, unde valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.      

Temperaturile maxime vor fi de 34-37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală. 

Tot sâmbătă, câteva judeţe se vor afla sub atenţionare cod portocaliu de caniculă, potrivit News.ro. 

„În judeţele Dolj, Olt şi Teleorman valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, precizează ANM.

2 harta
Sursă foto: ANM

Vremea în București 

Valul de căldură va persista în Bucureşti sâmbătă şi duminică, iar noaptea va fi tropicală, potrivit prognozei speciale emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru Capitală.

Astfel, până duminică, la ora 12:00, va fi caniculă, disconfort termic ridicat şi indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35 - 37 de grade, iar cea minimă de 22 - 24 de grade, caracterizând o noapte tropicală, potrivit Agerpres. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopţii, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Duminică, valorile termice se vor mai pondera, astfel că maxima va fi de 33 - 34 de grade, însă disconfortul termic rămâne ridicat. Indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

De asemenea, vor fi perioade de instabilitate atmosferică, timp în care înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 19 - 21 de grade.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Singurele catedrale din Europa în care au fost păstrați spini din coroana lui Iisus
Digi FM
Cât cere AUR pentru un loc eligibil pe listele de candidați la alegerile parlamentare. Acuzații grave aduse...
Pro FM
Fosta logodnică a lui Liam Payne, „în șoc” după moartea artistului, deși nu erau în relații bune. Cum a aflat...
Film Now
Al Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu...
Adevarul
Șerpi de doi metri lungime au invadat Marea Britanie, trăind în poduri și pereți. De ce comportamentul...
Newsweek
OFICIAL Ucraina lovește aerodromuri din Rusia cu F-16 și piloți antrenați în România
Digi FM
Ce i s-a întâmplat unui român după ce a aruncat la gunoi peste 120.000 de euro și mai multe bijuterii, în...
Digi World
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce...
Digi Animal World
Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același...
Film Now
Câți bani a luat Al Pacino pentru rolul din Godfather III, cel mai slab film din trilogie. De ce crede că nu...
UTV
Mama lui Harry Styles, Anne Twist, a postat un mesaj emotionant la scurt timp dupa moartea subita a lui Liam...