Aproape toată țara este sub avertizare de Cod Galben până la ora 23:00. Sunt așteptate ploi ca în mijloc de vară, iar vântul va bate cu putere. În tot acest timp, temperaturile rămân ridicate.
6 copaci au căzut iar 7 mașini au fost avariate în zona București - Ilfov
ACTUALIZARE 19:30 Mai multe intervenţii ale pompierilor de la ISU Bucureşti-Ilfov au avut loc, sâmbătă după-amiază, în Capitală, unde mai mulţi copaci au căzut. Zona se află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, la fel ca majoritatea judeţelor ţării.
În multe alte judeţe, ANM a emis avertizări cod portocaliu de averse torenţiale. Conform bilanţului transmis de ISU Bucureşti-Ilfov, sâmbătă, până la ora 18:00, echipajele din cadrul Inspectoratului au gestionat şapte intervenţii. Şase dintre acestea au avut loc în municipiul Bucureşti şi una în judeţul Ilfov, transmite News.ro.
„Acestea au constat în îndepărtarea a şase copaci şi o inundaţie la o casă. Au fost avariate şapte autoturisme”, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.
Un avion cu pasageri nu a putut ateriza pe aeroportul din Iași din cauza unei furtuni puternice și a fost redirecționat
ACTUALIZARE 17:40 Cursa aeriană Viena-Iaşi nu a putut ateriza, sâmbătă după-amiază, pe aeroportul ieşean din cauza unei furtuni puternice, avionul fiind redirecţionat către aeroportul din Budapesta, transmite News.ro.
Avionul aparţinând companiei Austrian Airlines urma să ajungă la Iaşi la ora 15:20, însă cu doar câteva minute înainte de aterizare în zona aeroportului s-a pornit o furtună puternică. Aeronava s-a rotit de câteva ori deasupra judeţului Iaşi, iar potrivit flightradar.ro a fost redirecţionată către aeroportul din Budapesta.
Pe aeroportul din Iaşi aşteptau zeci de pasageri ce urmau să se îmbarce în aceeaşi aeronavă care avea programat la ora 16:00 zborul retur către Viena.
Atât reprezentanţii companiei aeriene austriece, cât şi cei ai aeroportului Iaşi nu au precizat dacă pasagerii vor ajunge la destinaţie cu o altă aeronavă care va sosi în cursul zilei la Iaşi sau dacă vor fi reprogramaţi pentru zborurile din zilele următoare.
Oana Păduraru, meteorolog ANM: „Vor fi frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Zonele vizate sunt Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și zona de munte, unde, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat de peste 30-40 l/mp.
În zilele următoare vor mai fi astfel de manifestări, dar totuși în diminuare. Vizate vor fi zonele montane și deluroase, pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Din punct de vedere termic, tocmai un factor declanșator al convecției de după-amiază, valori destul de ridicate, specifice sezonului cald, cu maxime cuprinse în general între 22 și 28 de grade, chiar valori mai ridicate în partea de sud a țării și minime destul de ridicate pentru această perioadă, în unele zone chiar peste normele perioadei, vor fi cuprinse între 7 și 17 grade Celsius”.
Plouă torențial în Capitală. A fost rupere de nori și la Craiova, unde a căzut grindină în doar 10 minute. Străzile s-au acoperit cu un strat alb de gheață. Grindina a căzut și în județul Alba.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
La această oră este valabil și un Cod Portocaliu de vijelie și grindină în județele Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin.
Poliţiştii rutieri atenţionează că pe întreg tronsonul autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa se circulă în condiţii de ploaie torenţială, fiind acumulată apă pe carosabil care poate duce la acvaplanare.
Ploaie torenţială pe A2 Bucureşti - Constanţa / Poliţiştii atrag atenţia şoferilor asupra pericolului de acvaplanare
Poliţiştii rutieri atenţionează că pe întreg tronsonul autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa se circulă în condiţii de ploaie torenţială, fiind acumulată apă pe carosabil care poate duce la acvaplanare, transmite News.ro.
Poliţiştii rutieri recomandă şoferilor reducerea semnificativă a vitezei, mărirea distanţei regulamentară dintre autovehicule, evitarea oricărei manevre riscante.
Potrivit Centrului Infotrafic al IGPR, în cazul în care vizibilitatea nu mai permite deplasarea în siguranţă, poliţiştii rutieri recomandă ca aceştia să oprească în primul spaţiu de servicii şi aştepte încetarea ploii torenţiale.
ANM a emis o avertizare de cod portocaliu şi pentru judeţul Constanţa.
Editor : A.C.