Furtuni puternice și căldură extremă în România. Ce zone sunt afectate de ploi torențiale și unde va fi caniculă în weekend HARTĂ

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică și averse cu cantități însemnate de apă valabilă de vineri până sâmbătă dimineața. De asemenea, meteorologii au emis și un cod portocaliu de averse torențiale și descărcări electrice. Canicula va afecta vestul țării, unde sunt anunțate temperaturi ridicate și în weekend. 

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică și averse cu cantități însemnate de apă valabil vineri de la ora 10:00 până sâmbătă dimineață la ora 10:00. Astfel, în intervalul menționat, în Dobrogea „vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50-55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”.

De asemenea, a fost emis și un cod portocaliu valabil de vineri până sâmbătă dimineața la ora 03:00. Fenomenele vizate sunt averse torențiale, importante cantitativ. Potrivit ANM, „în zona litorală a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp”.

30 aug 1
Foto: ANM

Cod galben de caniculă 

„Pe parcursul zilei de vineri în Banat și Crișana, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33-35 de grade”, potrivit ANM. 

30 aug 2
Foto: ANM

Caniculă în weekend 

ANM a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat valabil sâmbătă și duminică în Banat, Crișana, vestul și sudul Olteniei. Astfel „se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie (7-10 grade peste mediile multianuale). Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34-36 de grade, iar pe arii restrânse nopțile vor fi tropicale, cu minime de 17-22 de grade”. 

30 aug 3
Foto: ANM

Vremea în București 

În Capitală, de vineri dimineață până sâmbătă la ora 09:00, cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și trecător intensificări ale vântului, în general cu viteze de 35-45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 18-20 de grade.

Sâmbătă și duminică până la ora 09:00 vremea va deveni călduroasă, cu o temperatura maximă de 32-33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 17-19 grade.

În București, duminică și luni până la ora 09:00 vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar minima va fi de 16-18 grade.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Picioare parcă interminabile, bronz impecabil, ținută sumară. Mădălina Ghenea și magnetismul ei, din nou la...
Film Now
Daniel Craig, despre scenele erotice din „Queer”. „Nu există nimic intim în filmarea unei astfel de secvențe...
Adevarul
Pacostea ce se răspândește pe zi ce trece și afectează viața românilor. „Nu e deloc de glumit, se hrănesc cu...
Newsweek
Universitatea privată făcută de Lasconi avea aviz provizoriu de funcționare. Licența - despre PRO TV
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
J.Lo, într-o rochie decupată pe laterale, de sus până jos, la care nu a purtat lenjerie, la premiera filmului...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...