Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării până pe 20 octombrie. Când și unde sunt anunțate ploi

Data publicării:
umbrelă și peisaj de toamnă
Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni, pe regiuni. Foto: Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul  7 – 20 octombrie . Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi într-o ușoară creștere în primele zile din interval, urmând ca mai apoi să scadă. Sunt anunțate și ploi în perioada menționată în mai multe regiuni din țară. 

Vremea în Banat

Vremea se va încălzi față de zilele precedente, astfel, media regională a temperaturilor maxime în prima zi a săptămânii va fi de 20 de grade, iar în perioada 8 – 10 octombrie sunt prognozate valori medii de 24-26 de grade. După acest interval, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară, spre o medie a valorilor maxime de 22 de grade, iar din 14 și până 20 octombrie caracteristice vor fi valori în jurul a 19 grade.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, astfel de la o medie a acestora de 7 grade în primele două nopți, se va ajunge la 12-14 grade în perioada 9 – 11 octombrie, iar ulterior sunt estimate valori cuprinse între 7 și 10 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată în intervalul 9 - 12 octombrie și în 14 octombrie, dar și spre finalul intervalului de anticipație (după data 19 octombrie).

Vremea în Crișana

Vremea se va încălzi față de zilele precedente, astfel, media regională a temperaturilor maxime în prima zi a săptămânii va fi de 18 grade, iar în perioada 8 – 10 octombrie sunt prognozate valori medii de 24-26 de grade. După acest interval, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară, spre o medie a valorilor maxime de 22 de grade, iar din 14 și până 20 octombrie sunt prognozate valori în jurul a 18 grade.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, astfel de la o medie a acestora de 7-8 grade, se va ajunge la 11-14 grade în perioada 9 – 11 octombrie, iar ulterior sunt estimate valori cuprinse între 6 și 10 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată în intervalul 9 - 12 octombrie și în 14 octombrie, dar și spre finalul intervalului de anticipație (după data de 19 octombrie).

Vremea în Transilvania

Până în 11 octombrie, tendința va fi de încălzire, astfel de la o medie a temperaturilor maxime de 16-7 grade în prima zi, se va ajunge la o vreme caldă cu valori termice diurne în general de 22-24 de grade. În 12 și 13 octombrie sunt prognozate temperaturi maxime în jurul a 20 de grade, iar pentru a doua săptămână caracteristice vor fi valorile cuprinse între 16 și 18 grade.

În primele două nopți temperaturile minime vor fi în general de 4-6 grade, cu valori mai scăzute spre 0-1 grad în estul regiunii. În perioada 10 – 14 octombrie, la nivelul regiunii sunt estimate valori de 8-10 grade, apoi se va reveni la o medie a acestora de 4-6 grade. Ploi slabe și izolate sunt prognozate în prima zi, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 12 și 14 octombrie. Pentru restul intervalului, prezenta estimare indică condiții reduse pentru ploi.

Vremea în Maramureș

Până în jurul datei de 10 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la o medie regională de 16 grade, până spre 24 grade. Pentru zilele de 11, 12 și 13 octombrie sunt prognozate temperaturi maxime în medie de 20-21 de grade, iar în a doua săptămână caracteristice vor fi valorile termice diurne în general de 16-18 grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, astfel de la o medie a acestora de 4-5 grade în prima noapte, se va ajunge la 10-12 grade în perioada 9 – 12 octombrie, iar ulterior sunt estimate minime cuprinse între 5 și 8 grade, cu cele mai mici valori în 15 și 16 octombrie.

Ploi slabe și izolate sunt prognozate în prima zi, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 12 și 14 octombrie și spre finalul intervalului (după 19 octombrie). Pentru restul intervalului, prezenta estimare indică condiții reduse pentru ploi.

Vremea în Moldova

Până în 11 octombrie, tendința va fi de încălzire, astfel de la o medie a temperaturilor maxime de 18 grade în prima zi, se va ajunge la o vreme caldă cu valori termice diurne în general de 22-24 de grade. Începând cu 12 și 13 sunt prognozate temperaturi maxime în jurul a 20 de grade, iar pentru a doua săptămână caracteristice vor fi valorile în jurul a 16 grade.

Și nopțile devin mai calde în perioada 9 – 14 octombrie, când vor fi minime peste 10 grade în cea mai mare parte a regiunii, apoi media acestora va scădea la 5-8 grade. Ploi slabe și pe arii restrânse sunt prognozate în prima zi, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 12 și 14 octombrie. În restul intervalului, meteorologii indică condiții reduse pentru ploi.

Vremea în Dobrogea

Până în jurul datei de 11 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la o medie regională a acestora de 20 grade, spre 24 de grade. După această dată va urma o scădere treptată a temperaturilor maxime, astfel că pentru mijlocul lunii octombrie, prezenta estimare indică valori în jurul a 17 grade, iar până spre finalul celei de-a doua decade, o creștere la valori medii de 19-20 de grade.

Valorile termice nocturne se vor menține în general peste 12-14 grade în prima săptămână și vor scădea la 8-10 grade în a doua săptămână. Ploi slabe și pe arii restrânse sunt prognozate în prima zi, iar cu o probabilitate în creștere și în perioada 12 – 15 octombrie.

Vremea în Muntenia

Până pe data de 11 octombrie, valorile termice maxime vor fi în creștere de la o medie a acestora de 22 grade, spre 26-27 de grade, ce vor caracteriza o vreme mult mai caldă față de normalul termic al perioadei. După această dată, tendința va fi de scădere treptată, astfel din 14 și până în 20 octombrie, caracteristice vor fi temperaturile maxime în medie de 18-20 de grade.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, astfel de la o medie a acestora de 7 grade în prima noapte, se va ajunge la valori în jurul a 12 grade în perioada 10 – 14 octombrie, iar ulterior se va reveni la valori cuprinse între 6 și 8 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în perioada 12 – 15 octombrie. Prezenta estimare indică condiții reduse pentru ploi pentru restul intervalului.

Vremea în Oltenia

În primele 3 zile din interval, valorile termice maxime se vor situa în jurul a 23 de grade, dar vor crește în 10 și 11 octombrie la o medie a acestora de 26 de grade, caracterizând o vreme mult mai caldă față de normalul termic al perioadei. După această dată, tendința va fi de scădere treptată, astfel din 14 și până în 20 octombrie, caracteristice vor fi temperaturile maxime în medie de 18-20 de grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, astfel de la o medie a acestora de 6 grade în prima noapte, se va ajunge la valori în jurul a 12 grade în perioada 10 – 14 octombrie, iar ulterior se va reveni la valori cuprinse între 6 și 8 grade. Sunt probabilie ploi locale în 9, 12 și 14 octombrie. Pentru restul intervalului, prezenta estimare, indică condiții reduse pentru ploi.

Vremea la munte

Vremea se va încălzi și în zona montană, astfel, media temperaturilor maxime în prima zi a săptămânii va fi de 9 grade, iar în perioada 8 – 11 octombrie de 16 grade. După acest interval, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară, spre o medie a valorilor maxime de 10-12 grade. Minimele vor fi de 4 grade la începutul intervalului, vor crește la valori în jurul a 8 grade în perioada 9-11 octombrie, iar ulterior sunt estimate minime tot mai scăzute, ce se vor apropia de 0 grade la mijlocul lunii octombrie.

Ploi locale sunt prognozate în prima zi, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 12 și 14 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Locul unde rușii și ucrainenii fug ca să trăiască în pace, fără război: „Aici nu...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Chris Martin, despre momentul în care a cântat cu Michael J. Fox, în vară: „M-am simțit de parcă aș avea...
Film Now
Sophie Turner și fratele său din „Game of Thrones” vor juca împreună într-un film horror: „Nu poți să nu-l ai...
Adevarul
Tot mai mulți români își doresc să muncească de acasă. Domeniile care încă acceptă munca remote
Newsweek
Care pensionari iau 800 lei în plus la pensie? Când le vor intra banii pe card?
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Oliver Hudson, pragmatic în legătură cu cheia mariajului său de 18 ani: "Să mă lași să-mi fac treaba". Și-a...
UTV
Mario Fresh a confirmat despartirea de Alexia Eram. „A fost o decizie dificila pentru amandoi”