Prognoza meteo a fost actualizată: trei coduri galbene de ploi și vânt. Unde vin furtunile

Data actualizării: Data publicării:
Timisoara,,Romania,-,March,23,,2016:,Woman,Walking,On,The
Vremea rea va ține cel puțin până luni Foto Shutterstock

Meteorologii au actualizat vineri informarea de vreme rea, valabilă până luni, 7 octombrie, ora 21.00, și au emis și două noi coduri galben de ploi însemnate cantitativ și furtună, valabile sâmbătă și duminică. Totodată, o avertizare de vânt puternic este valabilă vineri în trei județe din vest și la munte, în zona Carpaților Meridionali.

Informare de vreme rea, la nivel național, până luni seară

„Din dimineața zilei de vineri (04 octombrie) și până în dimineața zilei de sâmbătă (05 octombrie), temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei și nord-vestul Munteniei. Sâmbătă (05 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică și luni (06 și 07 octombrie), mai ales în jumătatea de est a teritoriului”, informează ANM.

Meteorologii precizează că „vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20...30 l/mp și pe arii restrânse peste 40...50 l/mp. În regiunile sudice și estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40...50 km/h”.

Cod galben de vânt

Screenshot 2024-10-04 at 10.32.48
Cod galben de vânt valabil până vineri la ora 21.00

ANM a emis un cod galben de vânt valabil vineri, în intervalul orar 10.00 - 21.00. Potrivit meteorologilor, „vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 70...80 km/h”.

Cod galben de ploi în opt județe din Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, până sâmbătă după-amiază

Screenshot 2024-10-04 at 10.33.59
Cod galben de ploi valabil de vineri, 4 octombrie, ora 23, până sâmbătă, 5 octombrie, ora 15

Începând de vineri seară, de la ora 23.00, până sâmbătă la ora 15.00, va ploua în cantități semnificative „în sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei”. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp”, precizează ANM.

De sâmbătă după masă până duminică la prânz, cod galben de furtună în toată jumătatea de est a țării

Screenshot 2024-10-04 at 10.35.27
Cod galben de furtună valabil de sâmbătă și duminică

Estul țării va fi afectat de vreme foarte rea în intervalul sămbătă, ora 15.00, duminică, ora 12, când va fi în vigoare un cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică.
Astfel, „în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină”, anunță ANM.

Cum va fi vremea în București

Vineri, „temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27...29 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade Celsius”, potrivit prognozei speciale pentru București emise de ANM.

Sâmbătă va fi cald, dar vremea va deveni instabilă. „Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade”, anunță meteorologii.

Duminică, vremea se va răci și temporar va ploua în Capitală. „Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 10...12 grade”, potrivit sursei citate.

Luni, în Capitală, „cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade Celsius”, a mai transmis ANM. Administraţia Naţională de Meteorologie

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
El deține Shaormeria Băneasa. Nevoit să renunțe la școală și să muncească de la 14 ani
Digi FM
Un fost procuror DNA s-a logodit cu o colegă pe care a trimis-o în judecată. Femeia a și fost condamnată la 3...
Pro FM
Eminem va fi bunic! Fiica artistului, Hailie Jade, este însărcinată cu primul ei copil
Film Now
Ce se întâmplă între Jennifer Lopez și Ben Affleck după ce s-au întâlnit recent. Apropiat: „Conexiunea dintre...
Adevarul
Cel mai ciudat cătun părăsit din Munții Șureanu. Oamenilor le era teamă să mai rămână aici noaptea
Newsweek
Câte sute de lei au pierdut la pensie pensionarii care au avut grupe de muncă și „condiții speciale”
Digi FM
Radu Ștefan Bănică, protector cu sora lui mai mică, Violeta: "Îndepărtez băieții după ce văd că nu sunt ce...
Digi World
Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de...
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Cu tocuri are 1.75 m, dar tot pare o minionă pe lângă fiul de 17 ani. Naomi Watts, mai mândră ca oricând, la...
UTV
(VIDEO) Mariah Carey urca Marele Zid Chinezesc pe tocuri de 15 cm. „Cineva trebuia sa ma avertizeze"