Țările europene care oferă cele mai frumoase drumeții montane de o zi

Data publicării:
elveția saxonă Bastei Bridge
Podul Bastei, Elveția. Foto: Shuttertsock

Mai multe țări din Europa oferă turiștilor posibilitatea de a face drumeții montane și a se bucura de natură și aer liber. Care sunt câteva dintre cele mai frumoase drumeții de o zi pe care le poți face în mai multe țări europene, potrivit Euronews

Innsbruck, Austria

Zona alpină din Innsbruck, Austria, este prețuită pentru amestecul său de viață de munte și oraș, fiind poarta perfectă către natura uimitoare a Austriei. În Alpii Tirolezi, St Anton am Arlberg se află la puțin peste o oră cu trenul. Acesta a fost recunoscut de către Organizația Mondială a Turismului drept unul dintre cele mai bune sate de descoperit în 2024.

Cunoscut iarna pentru schi, satul găzduiește și WunderWanderWeg - Wonderful Hiking Trail. Pe traseul „Alpenblumen și Kräuter”, pot fi văzute florile alpine și ierburile răspândite în 14 grădini. 

Cu 300 km de trasee marcate, St Anton am Arlberg nu duce lipsă de aventuri atât pentru drumeții începători, cât și pentru cei experimentați. Innsbruck este ușor accesibil cu trenul din multe orașe europene importante.

Bergen, Norvegia

Urcarea pe platoul Preikestolen (Pulpit Rock) este una dintre cele mai populare - și mai emblematice - drumeții din Norvegia. 

În afara orașului Bergen se află lacul Bondhusvatnet, ca de sticlă. Parte a Parcului Național Folgefonna, se poate ajunge la lac printr-o drumeție ușoară de două ore. Ghețarul Bondhusbreen se poate vedea, de asemenea, după încă 30 de minute de mers pe jos.

Cracovia, Polonia

Al doilea oraș al Poloniei este cunoscut pentru mesele ieftine și nopțile sălbatice, însă la o scurtă distanță de orașul vechi istoric al Cracoviei se află păduri care oferă drumeții impresionante. Parcul Național Ojcowski poate fi o evadare liniștitoare cu kilometri întregi de trasee de mers pe jos și de ciclism.

Ruinele castelului și mai multe peșteri sunt printre cele mai frumoase lucruri de văzut care se află de-a lungul traseului turistic bine marcat.

Cracovia se află, de asemenea, la doar două ore de Zakopane, un oraș turistic care acționează ca o poartă către trasee pitorești prin pădurile de pini și lacuri.

Lângă Dresda și Praga

Parcurile naționale Elveția Saxonă și Elveția Boemă, situate la granița dintre Germania și Cehia, se întind pe o suprafață de 700 de kilometri pătrați de sălbăticie în Munții Gresie Elba.

Se pot face drumeții printre formațiunile maiestuoase de stâncă de pe Podul Bastei, accesibile de la Dresda pe S-Bahn până la Kurort Rathen. Pe partea cehă a graniței, arcada din piatră Pravcicka are o alură mistică surprinsă în filmul „Cronicile din Narnia”.

Alpii elvețieni, lângă Zurich

Având conexiuni internaționale de tren către Paris, Munchen, Budapesta și multe altele, Zurich este poarta de intrare în Alpii elvețieni.

De pe Muntele Pilatus, după o urcare pe cea mai abruptă cale ferată cu cremalieră din lume, se pot vedea priveliști din Alpii Elvețieni până în Franța și Pădurea Neagră din Germania.

Drachenweg (traseul Dragonului) urmează un traseu circular care, spune legenda, a fost cândva adăpostul creaturilor mitice. 

Dolomiții din Bolzano, Italia

Orașul Bolzano din nordul Italiei este cunoscut pentru frumoșii Munți Dolomiți. Înconjurat de 300 km de trasee și vederi peste această secțiune a Alpilor italieni, Renon sau Ritten oferă trasee montane pentru fiecare turist. 

Traseul de dificultate medie până la Soprabolzano oferă o vedere către piramidele de pământ și turle naturale de rocă care ies din peisajul împădurit.

Promenada St Oswald este un traseu care duce la Castelul Roncolo, cunoscut pentru frescele sale medievale și podgoriile Santa Maddalena.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu