Nouă măsură antituriști în Spania. Orașul unde se dă amendă dacă ocupi plaja înainte de ora 09:00

Data actualizării: Data publicării:
plaja spania
Autoritățile din orașul Calpe, Alicante, Spania dau amenzi pentru turiștii care ocupă plajele înainte de ora 09:00. Potrivit unei ordonanțe municipale citate de Daily Mail, este interzisă instalarea șezlongurilor, scaunelor sau umbrelelor înainte de ora 09:00 pe toate plajele din oraș pentru a nu împiedica curățarea acestora. Sursa foto: Profimedia Images

Se iau tot mai multe măsuri drastice pentru turiști în Europa. Autoritățile din orașul Calpe, Alicante, Spania dau amenzi pentru turiștii care ocupă plajele înainte de ora 09:00. Potrivit unei ordonanțe municipale citate de Daily Mail, este interzisă instalarea șezlongurilor, scaunelor sau umbrelelor înainte de ora 09:00 pe toate plajele din oraș pentru a nu împiedica curățarea acestora.

Ce amenzi riscă turiștii

Turiștii care vor ocupa plajele înainte de ora 09:30 riscă amenzi de 250 de euro, dar pot rămâne și fără șezlongurile și scaunele personale, care vor fi confiscate de agenții de Poliție.

„Ordonanța prevede, de asemenea, că acele umbrele, scaune sau hamace care sunt lăsate mai mult de trei ore fără prezența proprietarilor lor pe parcursul zilei pot fi retrase”, precizează consiliul administrației orașului. Potrivit acestuia, problema nu este una nouă.

„De câțiva ani, consiliul a primit numeroase plângeri în timpul verii cu privire la rezervarea spațiului de pe plajă, deoarece atunci când utilizatorii ajung la plajă la mijlocul dimineții găsesc metri de plajă ocupați fără ca proprietarii elementelor instalate să fie prezenți”, se mai arată în ordonanță.

Potrivit Daily Mail, majoritatea patronilor din domeniul turismului din stațiunea Calpe din Costa Blanca spun că nu sunt pregătiți să suporte încă o vară cu șezlonguri și umbrele „goale, dar rezervate” la câțiva centimetri de mare.

Spania este sătulă de turiști

În ultimele câteva luni, în Spania și pe insulele sale au existat tot mai multe reacții împotriva turiștilor.

Luna trecută, guvernul din Barcelona, unde mii de persoane au protestat împotriva turismului de masă, a anunțat că va interzice închirierea de apartamente pentru turiști până în 2028, în încercarea de a ține în frâu costurile în creștere ale locuințelor și de a face orașul locuibil pentru locuitori.

Turiști alungați cu pistoale cu apă

La începutul lunii, turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale cu apă de localnici. Mii de oameni din Barcelona au protestat în stradă, supărați că orașul a ajuns de nelocuit. Înarmați cu pistoale cu apă, locuitorii din Barcelona i-au stropit pe cei care se relaxau la terase și le-au strigat turiștilor să plece acasă. Cea mai mare nemulțumire a localnicilor este legată de închirierile de apartamente pe termen scurt, în regim hotelier, care au dus inclusiv la scumpirea chiriilor.

Încă de anul trecut, spaniolii au protestat împotriva turiștilor. Au montat vara trecută afișe false pe plaje. În Palma de Mallorca, localnicii au pus afișe care avertizau cu privire la „meduze periculoase”, „căderi de pietre” sau apă de mare poluată. Altele aveau un simbol pe care scria „nu înotați”.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Suma uriașă pe care Adele ar fi trebuit să o primească dacă și-ar fi prelungit turneul. De ce a preferat să...
Film Now
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil...
Adevarul
O țară NATO își întărește granițele: „dinți de dragon” și „arici” vor bloca eventualele invazii rusești
Newsweek
VIDEO De ce au aterizat două avioane F-35 de 110.000.000$ pe o autostradă în coasta Rusiei?
Digi FM
Dezvăluiri despre cei doi fii „secreți” ai lui Vladimir Putin. Au doar cinci și nouă ani, trăiesc în lux, dar...
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale