Video Angelina Jolie a învățat să cânte muzică de operă pentru a putea interpreta cel mai greu rol din carieră. ”Mă simțeam pe altă planetă”

Data actualizării: Data publicării:
Angelina Jolie și regizorul Pablo Larrain, la premiera filmului ”Maria”. Foto: Profimedia Images
Angelina Jolie și regizorul Pablo Larrain, la premiera filmului ”Maria”. Foto: Profimedia Images

Actrița americană Angelina Jolie a trebuit să învețe să cânte muzică de operă pentru a se pregăti să o interpreteze pe Maria Callas, una dintre cele mai mari soprane din toate timpurile. Jolie a declarat joi că acesta a fost cel mai solicitant rol din cariera sa. „Maria”, regizat de Pablo Larraín, relatează ultimele zile ale lui Callas la Paris, când era dependentă de medicamente împotriva anxietății. Filmul rememorează suișurile și coborâșurile trecutului său tumultuos, când a uimit publicul din întreaga lume cu vocea sa uimitoare.

„Acesta este cel mai greu, cel mai provocator rol”, a declarat Jolie pentru Reuters înainte de premiera mondială a filmului la Festivalul de Film de la Veneția din cursul zilei de joi.

„Mă simțeam ca pe o altă planetă, pentru că depășea cu mult ceea ce simțeam confortabil pentru mine ca persoană și ca artist”, a spus ea, amintindu-și de scenele filmate la celebra operă La Scala din Milano.

Jolie a jucat în peste 60 de filme, inclusiv superproducții pline de acțiune și drame încărcate de emoție, câștigând un Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul său din filmul „Girl Interrupted” din 1999.

Și-a luat șapte luni libere pentru a se pregăti pentru rol

I-a spus lui Larrain că poate cânta, dar apoi și-a dat seama că trebuie să atingă un cu totul alt nivel, luându-și șapte luni libere pentru a se pregăti pentru rol.

„Am crezut că pot cânta așa cum cântă oamenii în filme, te prefaci că și tu cânți sau chiar cânți puțin. Mi-a fost foarte clar de la bun început că va trebui să învăț să cânt, pentru că nu te poți preface că interpretezi muzica de operă”, a spus ea.

Larrain a declarat că atunci când Callas este auzită în film, în momentele care o ilustrează în perioada de glorie, 95% este preluată din înregistrările originale ale sopranei, dar când o auzim pe Calles la sfârșitul vieții, ascultăm mai ales vocea lui Jolie.

„A luat o mulțime de lecții de canto, incredibil, și a cântat de dimineața până seara. Am fost foarte emoționați, am plâns în timpul filmărilor”, a declarat Alba Rohrwacher, care joacă rolul menajerei lui Callas.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Larrain a spus că a crescut ascultând operă și că speră ca ultimul său film să încurajeze oamenii să exploreze o formă de artă care și-a pierdut mult din atractivitatea publică de la moartea lui Callas în 1977. Marea artistă avea doar 53 de ani. „Sperăm cu adevărat că acest film creează un interes față de operă, indiferent de numărul de persoane, fie că este vorba de cinci persoane, 10, un milion sau mai mult”, a spus el.

”Îi împărtășesc vulnerabilitatea”, spune Jolie despre Callas

Filmele anterioare ale lui Larrain includ „Jackie” și „Spencer”, filme biografice despre Jackie Kennedy și Prințesa Diana, alte femei puternice care și-au lăsat amprenta asupra istoriei. Callas a fost una dintre cele mai mari vedete ale epocii sale, dar și-a trăit ultimii ani în izolare, părăsită de vocea ei măreață și de iubitul ei Aristotel Onassis.

„Îi împărtășesc vulnerabilitatea”, a declarat Jolie, făcând aluzie la propria sa viață personală zbuciumată, blocată într-un divorț urât de actorul Brad Pitt, care și el urmează să își prezinte cel mai recent film la Veneția în weekend, cei doi asigurându-se că nu se vor intersecta în oraș.

Larrain a spus că Maria Callas a avut un simț tragic al vieții, „a devenit încet suma principalelor tragedii pe care le-a cântat”.
„Maria” este unul dintre cele 21 de filme care concurează pentru prestigiosul premiu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, care se desfășoară până pe 7 septembrie.

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul bizar surprins într-o imagine care derutează oamenii și...
Digi FM
Petra, tânăra nevăzătoare care știe 6 limbi străine, s-a căsătorit în Grecia: „Nu-mi vine să cred că sunt...
Pro FM
Cea mai mare temere a lui Miley Cyrus după ce a fost acuzată că a plagiat o piesă a lui Bruno Mars. Legătura...
Film Now
Au trei copii și se iubesc de peste 25 de ani. Ce a răspuns Don Johnson când a fost întrebat care sunt...
Adevarul
Cu ce se ocupă Octavian Bellu, la 8 ani după ce a renunțat la lotul național de gimnastică. În ce țară s-a...
Newsweek
Anca Agemolu, diva muzicii, sacrificiu din iubire. Gestul crud făcut de comuniști la adresa ei
Digi FM
Fiica Andreei Marin vrea să plece din România. "O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor"
Digi World
Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de...
Digi Animal World
O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi
Film Now
Cum arată și ce face astăzi Frances Fisher, mama lui Rose din „Titanic”. Actrița are o fiică împreună cu...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei