Actorul Michael Newman, cunoscut pentru rolul din „Baywatch”, a murit la vârsta de 68 de ani. Boala de care suferea

Data publicării:
Donna D'Errico, Michael Newman, Traci Bingham
Donna D'Errico, Michael Newman și Traci Bingham, în 1996. Foto: Getty Images

Actorul Michael Newman, cunoscut mai ales pentru rolul lui Mike „Newmie” Newman din serialul „Baywatch”, a murit la vârsta de 68 de ani. Newman a fost diagnosticat în 2006 cu boala Parkinson.

Matt Felker, prietenul său apropiat și regizor al filmului „After Baywatch: Moment in the Sun”, a confirmat decesul lui Newman duminică, 20 octombrie. Într-o declarație pentru  revista People, el a spus că actorul că a murit „din cauza complicațiilor cardiace”.

Moartea lui Newman vine la aproape 20 de ani după ce a fost diagnosticat cu boala Parkinson în 2006. Parkinson este o afecțiune a sistemului nervos care provoacă un declin treptat al abilităților motorii și nemotorii, potrivit Fundației Parkinson, scrie The Independent.

„L-am văzut pe Mike ultima dată când a fost conștient și s-a uitat la mine și, în stilul tipic al lui Mike, mi-a spus: «Ai ajuns la timp»”, și-a amintit Felker, adăugând că actorul a fost „înconjurat de prietenii și familia sa” în momentul morții sale.

Născut în 1957 în California, Newman a devenit celebru pentru interpretarea salvamarului Newmie în serialul Baywatch, difuzat între 1989 și 2001. Newman a jucat în 150 de episoade ale serialului care a avut 11 sezoane, care a urmărit viața de zi cu zi a unui grup de salvamari dedicați din Malibu. El a fost singurul membru al distribuției serialului care a fost un salvamar instruit în viața reală.

În perioada în care a jucat în serial, Newman a lucrat și ca pompier cu normă întreagă și a reușit să echilibreze programul de la cazarmă în timp ce filma Baywatch. Odată ce serialul s-a încheiat, el și-a continuat cariera de pompier până când s-a pensionat după 25 de ani.

De asemenea, a apărut în câteva episoade din 1996 ale serialului spinoff „Baywatch Nights”.

În ultimii ani, Michael Newman și-a petrecut timpul ajutând la strângerea de fonduri cu Fundația Michael J Fox pentru a găsi un leac pentru Parkinson. „Corpul meu s-a schimbat atât de încet încât abia dacă observ, dar îmi amintesc constant că Parkinson a devenit acum centrul vieții mele”, a declarat Newman pentru People. „Această boală terminală mi-a permis mult timp de gândire, pe care poate că nu mi l-am dorit, dar care mi-a adus înțelepciune”.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri