Testamentul lui Alain Delon le-a fost trimis copiilor acestuia. O biografie a actorului a fost publicată în Franța

Data actualizării: Data publicării:
Tribute To Alain Delon - The 66th Annual Cannes Film Festival
Actorul Alain Delon. FOTO: Gulliver/ Getty Images

La aproape o lună de la moartea lui Alain Delon, testamentul actorului a fost trimis celor trei copii ai săi, care nu au o relaţie foarte bună şi care s-au certat în ultimele luni de viaţă ale tatălui lor, relatează Le Figaro.

Testamentul a fost trimis de notarul lui Alain Delon vinerea trecută, prin scrisoare recomandată expediată din Elveţia către Anthony, Anouchka şi Alain-Fabien Delon. Documentul de patru pagini, care stabileşte repartizarea moştenirii între copii, a fost trimis şi celorlalţi doi executori testamentari - în afară de notar - avocatul actorului, Christophe Ayela, şi administratorul său de patrimoniu.

Alain Delon avea şi cetăţenie elveţiană, dobândită în 1999.

Au la dispoziție 30 de zile pentru a contesta documentul

Dacă doresc, executorii testamentari au acum la dispoziţie 14 zile pentru a se retrage din rolul care le-a fost atribuit. La rândul lor, cei trei copii au la dispoziţie 30 de zile, conform legislaţiei elveţiene, pentru a contesta documentul.

În ianuarie, când fraţii erau dezbinaţi din cauza stării de sănătate a tatălui lor bolnav, Anthony Delon a revenit asupra subiectului moştenirii actorului într-un lung interviu pe Cnews. „Aş vrea să încep prin a stinge un incendiu, pentru că toată această discuţie despre bani şi moştenire îmi face rău”, a declarat fiul cel mare al lui Alain Delon, care tocmai aprindea primul fitil al unei bătălii mediatice fratricide, anunţând că a intentat o acţiune în justiţie împotriva surorii sale. „Nu vreau să fim asociaţi cu afacerile Johnny şi Bettencourt. Vreau să spun adevărul. Vreau să spun de ce ne sfâşiem între noi astăzi (...) Succesiunea a fost rezolvată, problemele cu banii nu există”, a continuat el. „Sora mea are 50% din moştenirea tatălui nostru, în timp ce Alain-Fabien şi cu mine avem fiecare 25%”, a mai explicat el. „Nu există niciun conflict, niciun război al moştenirii”, susţinea el.

Alain Delon a murit la 18 august

Alain Delon a murit la 18 august 2024 la domiciliul său din Douchy, înconjurat de membrii familiei. Avea 88 de ani. El fusese diagnosticat cu limfom cu celule B la începutul anului.

Viaţa sentimentală tumultoasă a lui Alain Delon a alimentat, deopotrivă, legenda din jurul său. Iubirile sale, în primul rând, au stârnit fantezia presei, de la dragostea la prima vedere cu Romy Schneider, în 1958, până la complicitatea tandră cu Mireille Darc, amantă devenită „cealaltă jumătate”.

Pasiunile sale pentru Nathalie, Anne Parillaud, Rosalie van Breemen şi chiar Dalida - cu care a dezvăluit cu întârziere că a avut o idilă - au fost în atenţia presei.

Delon a declarat că „motivaţia de a fi ceea ce a fost” i-a venit de la femei: Romy Schneider; Nathalie Delon, cu care s-a căsătorit în 1964 - singura sa căsătorie - şi mama fiului său Anthony; Mireille Darc, partenera sa timp de 15 ani; şi olandeza Rosalie Van Breemen, cu care i-a avut pe Anouchka şi Alain-Fabien.

O biografie a actorului a fost publicată în Franța

O lungă biografie a lui Alain Delon, de aproape 900 de pagini, a fost publicată miercuri de jurnalistul Philippe Durant.

„Alain Delon, un destin francez” se bazează pe „150 de interviuri inedite, inclusiv martori care vorbesc pentru prima dată”, a precizat editorul într-un comunicat.

Cartea este „rodul a zece ani de cercetări”, potrivit editorului, şi conţine „numeroase dezvăluiri: despre cariera sa în Indochina, relaţiile sale cu lumea interlopă, iubirile sale clandestine, prieteniile sale, comportamentul său în film, pasiunile sale”, relatează francebleu.fr.

Philippe Durant este un jurnalist care a scris circa 50 de cărţi şi a colaborat la documentare despre istoria cinematografiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Când iese Elena Udrea din închisoare. Decizia finală a magistraților
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
Lora, mărturisiri despre nunta care se apropie cu pași repezi: „Am scăpat de stres!” Ce tradiție nu va...
Film Now
Cuvinte din discursul lui Jeremy Allen White, starul din „The Bear”, cenzurate de ABC. Ce a spus actorul...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Sofia Vergara, lady in red, într-o rochie care i-a pus în valoare senzualitatea: roșie, cu corset, decoltată...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu