„Pentru această reţetă avem nevoie de ceapă, ţelină, păstârnac, morcov, usturoi, unt, creveţi, smântână, nucşoară şi pentru crutoane, pâine toast”, a spus Mihai Cristian Csillag, bucătar profesionist. După ce legumele au fost spălate și curațate, se taie în cuburi mari.
Legumele vor fi călite în unt cinci minute, după care se adaugă sare și apă. „Am adăugat apă cât să acopere legumele şi le vom lăsa la fiert aproximativ 30 de minute”. În timp ce legumele fierb, feliile de pâine sunt tăiate cubuleţe pentru crutoane. Se aşează în tavă și vor sta în cuptorul încins la 180 de grade, circa 10-15 minute.
După ce legumele au fiert, oprim focul, adăugăm creveții și usturoiul, iar supa se transformă în cremă, prin mixare. La sfârșit se adaugă smântână, iar pentru aromă se pune o linguriță de nucșoară. Supa cremă de țelină se serveşte fierbinte cu crutoane crocante.