Celebrul Ghid Michelin, publicaţia de referinţă pentru hotelurile şi restaurantele din lumea întreagă, a publicat lista actualizată a celor mai bune localuri din Europa. Unul singur a primit numărul maxim de stele din partea ghidului, adică trei, în contextul în care au fost premiate peste 600 de restaurante.
Arnaud Lallement este maestrul bucătar care conduce L'Assiette Champenoise, singurul restaurant de trei stele din Ghidul Michelin 2014. Localul situat în nord-estul Franţei a fost inclus în clubul select pentru reţetele pline de personalitate create, îndeplinind toate criteriile impuse de conducerea publicaţiei.
„E o bucurie de nedescris! A fost un drum lung, am muncit cu toţii ca o echipă. Am fost sprijinit de întreaga regiune Champagne, de clienţii care au mâncat la noi de-a lungul timpului, iar lor le dedic cea de-a treia stea primită”, a declarat cu această ocazie festivă maestrul bucătar Arnaud Lallement.
Este drept, nu e vorba de orice fel de clienţi, ci de cei care îşi permit să mănânce în acest restaurant. Preţul mediu al unui meniu este de 130 de euro.
Despre ce criterii este vorba? „Ne interesează modul în care un maestru bucătar stăpâneşte tehnica gastronomiei. Felurile de mâncare trebuie să fie preparate perfect, ne interesează expresia personalităţii sale şi dacă aduce el ceva nou în gastronomie”, a explicat directorul Ghidului Michelin, Michael Ellis.
În afara restaurantului lui Arnaud Lallement, Ghidul Michelin, de referinţă pentru restaurantele din lumea întreagă, a mai acordat una şi două stele altor 600 de restaurante. Inspectorii publicaţiei îşi desfăşoară activitatea în anonimat. În momentul în care intră într-un restaurant nu se prezintă, iar consumaţia şi alte cheltuieli sunt plătite de compania fondată de fraţii Michelin.