Micii bucătari şi-au prezentat, pe rând, preparatele de concurs. În competiţie s-au înscris 30 de elevi ai Liceului Jean Monnet din Bucureşti.
„Fiecare copil, ajutat de mama de tata de bunica, au îndrăznit a deveni mici bucătari de astăzi sau marii bucătari de mâine. Şi ne-au demonstrat asta venind cu preparatele culinare de acasă”, a explicat Alexandra Vidu, învăţătoare.
Copiii s-au inspirat din reţete turceşti, ungureşti, libaneze, dar şi româneşti.
„Aici sunt nişte vinete umplute cu carne tocată şi cu usturoi”, spune un băiețel. „Eu am pregătit mâncare libaneză, kebab, tabouleh”, se laudă un altul.
Odată încheiată prezentarea reţetelor, a urmat cea mai aşteptată etapă din concurs - degustarea. Câştigătorul competiţiei de gătit va fi desemnat de abia săptămâna viitoare.