Gigi Cazanciuc, bucătar şef: Scrumbie de mare, scrumbie de Marea Meagră, pe care o recomand tuturor să o mănânce. Nu este nici grasă, nici slabă. E tocmai bună.
Peştele şi legumele au sfârâit pe plite, de la prânz şi până seara, în bucătăriile cherhanalelor.
Gigi Cazanciuc, bucătar şef: Trebuiesc coapte, atâta timp cât să scoată esenţa din ele si să le dea culoare.
Preparatele din peşte au înlocuit pentru o zi mâncarea tradiţională de Crăciun.
După atâta porc merge și un pic de pește.
Mai uşor şi să trecem peste mâncărurile foarte grele pe care le-am consumat ieri.
Vasile Stan, ospătar: Românii vin la noi în a doua zi de Crăciun pentru faimosul borş de peşte, mix de peşte de apă sărată şi apă dulce, pentru o saramură, să se dreagă după o masă copioasă de porc cu cârnaţi, cu tobă.
Un borş de peşte costă 17 lei, o porţie de 500 de grame de midii natur, 35 de lei, dorada regală 18 lei suta de grame, calcanul la cuptor 21 de lei suta de grame, iar garniturile de cartofi sau orez între 6 şi 8 lei.