De cum ajungi la Jurilovca eşti întâmpinat de o lume spectaculoasă. Peisajul de poveste este completat de un miros ameţitor. Cel de ciorbă de peşte. „Prima proprietate a ciorbei de peşte este să fie cât mai mult peşte, să nu fie mult zarzavat”, explică proprietarul unei pensiuni.
Vestea că la Jurilovca se găteşte bine s-a răspândit rapid în Europa. Aşa se face că oficialii din Comisia Europeană i-au acordat micului sat pescăresc distincţia EDEN, care îl atestă ca destinaţie europeană de excelenţă.
Promovarea staţiunii a dus şi la o serie de investiţii în infrasctructură. În localitate a fost construit un miniport, de unde zilnic pleacă ambarcaţiuni spre Gura Portiţei.
„Am reuşit o investiţie din fonduri proprii într-un timp relativ scurt, în trei luni de zile, tocmai pe acest segment”, spune primarul Ion Eugen.
În 2013, Comisia Europeană a acordat distincţia EDEN pentru 19 destinaţii turistice din ţări precum Spania, Danemarca, Italia sau Turcia.