Pentru comercianţi, pregătirile pentru seara dintre ani au început în urmă cu câteva săptămâni. Ca să fie în pas cu moda, petrecerea trebuie să aibă o tematică specială.
„Noi avem două tematici în noaptea de Revelion, una este bal mascat veneţian - suntem la a treia petrecere de acest gen - iar cealaltă este o petrecere cu tematică de anii 90. Vor veni costumaţi conform evenimentului”, dezvăluie Cătălin Stoica, managerul unui restaurant.
Secretul unei peterceri reuşite stă şi în mâncare. Delicatesele sunt nelipsite de pe mesele localurilor în seara dintre ani. Reţele sunt pentru toate gusturile, de la mâncare tradiţională la aperitive rafinate. În cele mai multe restaurante, nu mai sunt locuri.
„Rezervări se fac de cel puţin două luni de zile, suntem ocupaţi în proporţie de 80%”, spune Cătălin Stoica.
O seară la un astfel de local costă 360 de lei de persoană. Cei care preferă însă un loc mai puţin elegant pot merge în club ca să întâmpine 2013. Într-o astfel de locaţie, preţurile variază între 150 şi 400.