Norica Gligorea este proprietara unei pensiuni din satul Gura Râului. Anul acesta, a organizat tăierea porcului în stil tradiţional, cu foc de paie şi ţuică fiartă. Domnul Gavrilă ştie foarte bine cum trebuie pregătit un porc pentru Crăciun. Acum are o grijă în plus. „Ghiţă” trebuie să dea bine şi în poze.
Ca să aibă ce găti pentru turiştii care îi vor trece pragul pensiunii, porcul a fost crescut până la aproximativ 150 de kilograme.
Până să treacă la pregătirea bucatelor, doamna Norica mai are o problemă de rezolvat. „Acum o să încărcam pozele cu porcul pârlit. Sper să impresioneze tăiatul porcului”, spune aceasta.
De la laptop, proprietara pensiunii merge la bucătărie, unde îi face lui „Ghiţă” o pomană pe măsură.
Pentru Revelion au fost făcute toate rezervările, însă pentru perioada Crăciunului, la această pensiune mai sunt libere încă cinci camere. Un pachet de patru zile pentru Revelion la o pensiune din Mărginimea Sibiului costă, în medie, între 700 de lei şi poate depăşi 1.000 de lei.