Până acum două luni, singura legătură a celor doi tineri cu dulciurile era apetitul pentru ele, acum au ajuns chiar să inventeze reţete. Au învăţat de pe internet să prepare brioşe tradiţionale americane, apoi le-au îmbunătăţit şi le-au adaptat gusturilor de la noi.
„Faţă de o brioşă normală, diferenţa o face crema de deasupra. Decoraţiunile diferă de la o brioşă la alta, cremele pot fi combinate în diferite moduri, chiar şi umplutura”, explică Valentin Gherghilescu, student.
Patru lei costă o brioşă şi în fiecare săptămână se vând câte 1.500.
Băieţii au mai învăţat să prepare şi tarte cu fructe şi celebra plăcintă americană.
„Am încercat să adaptăm aceste reţete, să le facem cu ingrediente cât mai proaspete, cât mai naturale, astfel încât să ne rezulte un produs atât calitativ, cât şi aspectuos și să avem și succes”, spune Nicolae Giaca, student.
Au început să înveţe cum se fac dulciurile într-un laborator amenajat într-un garaj, supravegheaţi de mama unuia dintre ei, care este patiser. Când au prins experienţă au împrumutat 8.000 de euro de pe la rude şi prieteni şi s-au pus pe treaba.
Cum preparatele sunt inedite, comenzile şi clienţii nu întârzie să apară. Li s-a dus vorba în Constanţa, dar şi pe internet. Cei doi tineri s-au gândit că este foarte bine să îşi promoveaze produsele şi pe un site de socializare.