Vitamina B2 sau riboflavina ajută organismul la prelucrarea proteinelor, glucidelor sau lipidelor. Cu alte cuvinte, permite producerea de energie, cu ajutorul oxigenului. În lipsa ei au de suferit pielea, mucoasele și ochii.
Se găseşte din belşug în produsele din lapte, ficat, carnea de vită sau de peşte, ouă şi diverse legume printre care ciuperci, spanac sau broccoli. Ea este însă distrusă de razele ultraviolete. Acesta este unul din motivele pentru care laptele, de exemplu, nu se mai îmbuteliază în recipiente din sticlă, ci în cutii de carton, care opresc trecerea razelor ultraviolete. Ea mai poate fi distrusă şi de alcool, cafea sau gătirea excesivă.
Vitamina B2 joacă un rol important în prevenţia anemiei, a cataractei sau a migrenelor. De aceea, medicii recomandă 1,3 - 1,7mg pe zi, adică echivalentul a 200 de grame de mușchi de vită alături de o porţie de spanac.