O femeie în vârstă de 112 ani dezvăluie cele trei secrete ale longevității ei. Unul dintre ele contrazice ceea ce spun alți centenari

Data actualizării: Data publicării:
Mâinile unei batrâne
Foto: Profimedia

Louise Jean Signore este unul dintre puținii „supercentenari” ai lumii și a doua persoană ca număr de ani din New York. La cea de-a 112-a aniversare, ea a împărtășit câteva sfaturi pentru oamenii care vor să trăiască la fel de mult ca ea. Printre ele sunt preferința pentru mâncarea italiană, faptul că se menține activă și, mai puțin obișnuit, faptul că nu a vrut să se căsătorească, relatează Business Insider.

Louise Jean Signore, care s-a născut pe 31 iulie 1912, în Harlem, nu s-a gândit niciodată că va trăi atât de mult. A supraviețuit fraților ei mai tineri și, acum doi ani, a intrat în clubul „supercentenarlor” – oameni care trăiesc mai mult de 110 ani.

Ea spune că a ajuns la această vârstă pentru că nu s-a căsătorit.

„De aceea trăiesc. De aceea mă simt bine, pentru că nu m-am căsătorit... fără căsătorie, fără copii. Prefer să fiu pe cont propriu. Când ești căsătorit ai multe probleme”, spune ea.

Această afirmație contrazice ceea ce spun majoritatea centenarilor, care își atribuie în parte secretul longevității unor legături apropiate cu familia.

Totuși, Signore nu este singura care crede acest lucru. Și Joyce Preston, o femeie de 100 de ani din Marea Britanie, spune că refuzul de a se căsători a făcut-o să trăiască mai mult.

Viață activă

Un alt secret al longevității este o viață activă, spune centenara.

Signore nu bea și nu fumează, are o rutină strictă și a fost foarte activă pe toată durata vieții.

A înotat mult, a mers pe bicicletă, a dansat de câte ori a avut ocazia.

Chiar și acum face mișcare, deși mobilitatea i s-a deteriorat. Când nu poate ieși din casă, se plimbă pe hol.

„Am fost crescută cu mâncare foarte bună”

Signore crede, de asemenea, că dieta sănătoasă a ajutat-o să ajungă la 112 de ani.

„Am fost crescută cu mâncare foarte bună”, a spus ea pentru New York Post în 2019. „Mâncarea italiană este foarte bună pentru sănătate”.

„Am mâncat salată, fructe și legume în fiecare seară. Și am avut mereu vin pe masă. Aveam prăjitură și sucuri doar duminică”, povestește ea.

Și acum, Signone mănâncă feluri de mâncare cu sos de roșii, usturoi sau ulei de măsline, ingrediente cheie ale dietei mediteraneene, care a fost votată cea mai sănătoasă dietă pentru al șaptelea an consecutiv.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri