Gustul dulce al ciocolatei este adorat de orice puști și nu numai. Consumată cu moderație, ciocolata are doar efecte benefice asupra organismului, spun nutriționiștii.
„Ciocolata are foarte mulți antioxidanți, sunt acele molecule care luptă cu procesele oxidative, cu tot ce înseamnă îmbătrânire, îmbolnăvire în organismul nostru, are foarte multe minerale - magneziu, zinc, chiar și calciu în momentul în care ciocolata este cu lapte”, explică Mihaela Bilic, nutriționist.
În plus, ciocolata conține mai multe substanțe care ne fac să ne simțim bine. În topul celor mai căutate ciocolate sunt cea neagră, albă sau cu lapte. Dar în lume există sute de feluri de ciocolată. Care este însă cea mai sănătoasă?
„Cu cât este mai mare conținutul de cacao, cu atât calitatea ciocolatei este superioară, însă, atenție, dacă nu le place copiilor gustul acesta amărui, trebuie să ne adaptăm și să-i dăm pentru moment, ciocolata care îi place, chiar dacă are și lapte, pentru ca ușor, ușor, cu vârsta va învăța să-i placă și gustul amărui”, spune Mihaela Bilic.
„Nu faceți greșeala să considerați că ciocolata albă este superioară. Din contra, acolo se găsește mai multă grăsime și din cauza aceasta este un sortiment, să spunem, inferior. Mai degrabă consumați ciocolată cu lapte”, mai spune nutriționistul.
Care este însă porția perfectă de ciocolată pe care ne-o recomandă specialiștii?
„Două-trei cubulețe de ciocolată pot constitui o gustare corectă”, afirmă Mihaela Bilic.
Pentru că toți nutrienții și substanțele din ciocolată sunt extrem de concentrate, ciocolata nu trebuie consumată în exces.
„Ciocolata este produsul premium la categoria dulciuri, așa că este bine să o consumăm cu măsură; nu o interziceți ci, mai degrabă, îndemnați-i pe copii să o consume cu măsură”, adaugă nutriționistul.