Cum putem să reducem riscul de a face cancer

Data publicării:
Gruene Woche Agriculture Trade Fair
Foto: Guliver/Getty Images

Avem un risc mai mic să facem cancer dacă mâncăm alimente organice. Este concluzia unui studiu realizat în Franţa.

Gruene Woche Agriculture Trade Fair
Alimentele organice reduc riscul de caner Foto: Guliver/Getty Images

 

Mâncarea organică este mai scumpă şi mai greu de găsit, dar ne poate scăpa de un cancer de sân sau de limfoame. În aceste cazuri, riscul scade cu până la 25 la sută. Dar aceste alimente pot avea un impact pozitiv, mai mic, ce-i drept, şi în cazul cancerelor de prostată sau colorectale.

Este concluzia unui studiu realizat pe 69.000 de francezi, care au fost monitorizaţi timp de cinci ani.

Specialiştii bănuiesc că totul se datorează expunerii reduse la pesticide, atât de comune în fructele şi legumele non-organice.

Studiul este privit cu scepticism de mulţi experţi internaţionali, care cred că rezultatele sunt influenţate şi de stilul de viaţă şi mediul în care trăiesc subiecţii.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri