Altfel de sarmale. Cu stafide, cu urdă sau cu miez de nucă
Data publicării:
În acest an s-au sărbătorit 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase. Actriţa Adriana Trandafir a interpretat rolul "păsării măiastre" în cadrul unui eveniment în care vedete au fost şi câteva bucate alese.
„Atunci când spui Maria Tănase spui sănătate, spui viaţă fără de moarte, spui tinereţe veşnică. Am zis să încheiem într-un fel special anul Maria Tănase”, a spus Adriana Trandafir.
La rândul său, Romana Rista, organizator al serii de bucate ''Maria Tănase' a spus că meniul este inspirat din călătoriile Mariei Tănase, la New York, Paris şi Istanbul, dar şi din fiecare colţ al României de unde ea a cules folclor.
Romana Rista este pasionată de gastronomie, aşa că a adăugat fiecărui fel de mâncare o aromă ''personală''. De exemplu, deliciile serii au fost sarmalele sănătoase cu stafide şi bulgur, cu urdă şi miez de nucă, dar şi cu sâmburi de floarea-soarelui şi borş de putină.
Pe lângă ingredientele principale, aceste sarmale conţin bineînţeles şi altele, care le fac speciale.
Care sunt reţetele aflaţi din materialul video ataşat.