Legendarul star rock Jon Bon Jovi face noi dezvăluiri despre boala care l-a împiedicat să cânte: „A fost oribil”

Data publicării:
jon bon jovi
„Deodată, îți faci griji pentru toate lucrurile la care nu te-ai gândit niciodată de două ori – niciodată!”. Foto: Shutterstock

Jon Bon Jovi a aflat acum 10 ani că suferă de o boală care îi atrofiază corzile vocale, iar mai apoi s-a confruntat cu o criză lungă cauzată de infecția cu Covid-19. Marele artist face acum noi dezvăluri despre boala care l-a împiedicat din a performa și spune că „A fost oribil”. 

Solistul Jon Bon Jovi a devenit faimos împreună cu trupa sa din New Jersey în anul 1980, cu hituri precum Livin' on a Prayer. Acum, la vârsta de 62 de ani, se luptă pentru a salva vocea care l-a făcut celebru, informează Newsweek

Calvarul său în această luptă a fost documentat în recenta serie de documentare a istoriei trupei în patru părți, de pe o platformă de streaming, numită Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story. (Mulțumesc, noapte bună: Povestea lui Bon jovi).

Cunoscută și sub denumirea de „voce îmbătrânită” sau „presbifonie”, atrofierea vocală este o afecțiune a vocii caracterizată prin subțierea mușchilor și țesuturilor corzilor vocale, conform grupului Atrium Health. Aceasta poate duce la o voce mai slabă, care necesită mult efort pentru a fi utilizată. Persoanele care au această boală suferă de modificări ale tonului, răgușeală sau asprime.

„De ani de zile, știu că totul depinde de ceva atât de mic”, a declarat el pentru ziarul The Sun din Marea Britanie: „A fost oribil”.

Bon Jovi a decis să aibă o intervenție chirurgicală riscantă în urmă cu doi ani, care avea să fie un mare succes sau avea să-i pună capăt pentru totdeauna abilității de a cânta. Din fericire, operația a decurs bine, însă el a trebuit să învețe singur cum să cânte din nou.

„Nu a fost o călătorie distractivă,nici măcar să ajungi în acest punct”, a spus el. „Dar mi-am dus la capăt reabilitarea și terapiile. A trebuit să  învăț din nou cum să fac lucrurile. Am <<primit>> notele mai înalte cu mult timp în urmă, dar am uitat să lucrez și pentru notele mai joase”.

Vorbind despre problemele cu care s-a confruntat, cântărețul a spus: „Te gândești: <<Ce naiba este în neregulă cu B-flat to F>>  Asta e ciudat”, făcând referire la notele si bemol major și nota fa.

„Deodată, îți faci griji pentru toate lucrurile la care nu te-ai gândit niciodată de două ori – niciodată!”

El a recunoscut că s-a luptat mult înainte de a putea vedea îmbunătățiri. Presiunea de a reveni pe scenă a apărut din cauza faptului că nu a vrut niciodată să ofere o performanță pe jumătate și să dezamăgească milioanele de fani ai trupei.

„Mai întâi trebuie să scoți pumnul din perete, apoi te uiți înapoi la ceea ce ai făcut acum două luni și realizezi că totuși au fost progrese”, a spus el. „Sunt atent pentru că nu vreau niciodată să dau mai puțin de 100 la sută”, făcând referire la performanța sa.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primele imagini cu bijuteriile lui Adriean Videanu confiscate. Luxul îți 'fură' ochii
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Eminem, în lacrimi când și-a văzut fiica mireasă. Mesajul ei l-a topit: "În inima mea, eu voi rămâne mereu...
Film Now
Jennifer Aniston reacționează după zvonul că ar fi avut o aventură cu Barack Obama: „Dintre toate apelurile...
Adevarul
O nouă înfrângere pentru Emma Răducanu. De ce i-a fost luată „bijuteria” de 180.000 de euro
Newsweek
Câți pensionari iau 50.000 lei pe lună în plus la pensie, pentru care NU au contribuit? Ce muncesc?
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...