RAPORT DE ȚARĂ. Tochitura de porc cu cartofi țărănești, specialitatea județului Sălaj

Data publicării:
tochitura

Din aceste ingrediente simple s-a născut tochitura de porc cu cartofi țărănești, o mâncare specifică județului Sălaj, care este nelipsită din masa tradițională a locuitorilor acestei zone. Restaurantele s-au adaptat și ele la preferințele clienților și au introdus-o în meniu. Așa că toti strainii care ajung aici sunt sfătuiți să guste din apetisanta tochitură.

„Tochitura de porc cu cartofi țărănești este o mâncare specifică Zalăului, o găsiți doar în Zalău. Ingredientele pe care le folosim pentru această tochitură sunt pulpă de porc, slănină și hribe”, explică Ionuţ Mastan, bucătar.

Și, bineînțeles, ceapa, la care se mai adaugă o garnitură de cartofi țărănești. Este o mâncare ușor de gătit, spun bucătarii, care nu lipsește din nicio gospodărie din Sălaj.

„Secretul acestei tochituri este ceapa, pe care o găsiți în Pericei, la câțiva kilometri de Zalău, la fel și hribele, culese din pădurile din împrejurimile Zalăului”, mai spune Ionuț Mastan.

De lângă tochitura de porc nu lispesc cartofii țărănești, fierți și prăjiți după o rețetă tradițională.

Cea mai mare parte a mâncărurilor din Sălaj sunt gătite cu produse făcute în casă, iar de pe masă nu lipsește țuica făcută în gospodărie.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri