RAPORT DE ȚARĂ. Stațiunea Slănic Moldova şi Salina Târgu Ocna, atracțiile turistice ale Bacăului

Data publicării:
salina

În staţiunea Slănic Moldova, 100 de mii de turişti vin în fiecare an, aici, la tratament dar şi pentru a se relaxa. Iar cei care suferă de astm sau alte afecţiuni respiratorii aleg salina de la Târgu Ocna, unde din anul 2005 funcţionează o bază de agrement, amplasată la 240 de metri adâncime.

Cei care vor să facă o cură cu apă minerală pot alege sanatoriul balnear, dotat cu aparatură modernă şi 38 locuri de cazare. Terapeuţii promit că cei care vin pentru a trata afecţiuni ale stomacului, afecţiuni digestive sau renale, boli de nutriţie şi diverse alergii vor pleca de aici sănătoşi.

Staţiunea Slănic Moldova este situată la o distanţă de 70 kilometri de municipiul Bacău, la baza muntelui Nemira, la o altitudine de 530 de metri. 24 de izvoare cu ape minerale se găsesc în staţiune, însă doar 13 surse sunt exploatate pentru tratament.

„Noi, în general, le dăm la cei internaţi câte șase şedinţe pe zi, șase proceduri şi depinde de afecţiune. La unele afecţiuni efectele tratamentului se vâd în câteva zile, două, trei zile, dar oricum după două săptămâni de la cura balneară eficacitatea tratamentului este maximă”, explică Vasile Pădurariu, administrator al Sanatoriului balnear Slănic Moldova.

Fiecare dintre cele 13 izvoare tratează o anumită afecţiune.

„Ele sunt acum într-un amplu proces de reabilitare prin fonduri europene, o investiţie estimată la un milion de euro. Asfaltarea căilor de acces, reparaţii la caminele de colectare a apelor minerale”, a detaliat Eugen Poncos, consilier la Departamentul de Dezvoltare Primăria Slănic Moldova.

Iar pentru că bogăţiile naturale din zonă permit o dezvoltare turistică mult mai mare decât este în prezent la Slănic Moldova, autorităţile locale au obţinut deja fonduri europene pentru dezvoltarea turismului.

„La Slănic Moldova se va face pârtia de ski, se va face aqua land, există izvoare de apă minerală, există condiţii bune de cazare, un climat propice pentru turismul de refacere şi sănătate şi acolo am concentrat toate investiţiile pe turim din acest judeţ”, explică Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Dupa o investiţie de opt milioane de euro, pârtia de ski ce va avea o lungime de 1.500 de metri va fi inaugurată în luna decembrie. În centrul staţiunii va fi construit un aqua land acoperit în valoare de 7,5 milioane de euro. Iar după finalizarea acestor investiţii, autorităţile speră să atragă sute de mii de turişti.

„Slănic Moldova are la momentul acesta un flux turistic estimat la 100 de mii de turişti pe an, dar cred că odată cu finalizarea investiţiilor pârtie de schi şi aqualand numărul se va tripla, chiar va creşte de patru ori”, este de părere Eugen Poncos.

Salina Târgu Ocna este un alt obiectiv care nu trebuie ratat în judeţul Bacău. De aici se extrag, zilnic, peste o mie de tone de sare, comercializată în România, dar şi în alte ţări europene. Din anul 2005, salina şi-a dezvoltat şi activitatatea de turism, aşa că acest loc este ideal pentru cei care suferă de astm sau alte afecţiuni respiratorii. O bază de agrement a fost amplasată la 240 de metri adâncime.

„Se pot practica diferite sporturi pe terenurile noastre de minifotbal, tenis, baschet, există un interesant muzeu al sării, există şi un cabinet medical pentru persoanele care vin aici ca să-şi recupereze starea de sănătate”, spune Carmen Ţintaru, geolog la Salina Târgu Ocna.

Pe o suprafaţă de peste 13.000 de metri pătraţi au fost amenajate spaţii pentru petrecerea timpului liber, în special pentru copii.

Dacă cei mici se pot distra în salină, adulţii îşi pot trata reumatismul la ştrandul cu apă sărată din apropierea salinei.

Judeţul Bacău atrage 250 de mii de turiști în fiecare an, fiind pe locul 18 la nivel naţional în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui sector.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Instituția Prefectului - județul Suceava
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...