Peștera are patru nivele și se întinde pe nu mai puțin de patru kilometri. Turiltii au voie în etajul aflat la 40 de metri sub ppmânt. Peisajul este fabulos. Apele râului galben au săpat în stâncă formațiuni care te lasă fără aer. Nu e de mirare că zeci de mii de turiști se înghesuie să-i treacă pragul în fiecare an.
Florin a plecat demult în străinătate, dar întors pe plaiurile mioritice ca să le arate fiicei și soției sale din Argentina frumusețile României.
„Asta este prima oprire și urmează să mergem pe Transalpina, până în Sebeș, în Hunedoara, pentru Castelul Corvinilor și Sarmisegetusa. La anul vrem sa facem peșterile din Apuseni”, spune acesta.
900.000 de euro vor să investească autorităţile în modernizarea şi promovarea Peşterii Muierilor.
„Toată instalația electrică va fi modernizată, vor fi LED-uri, becuri reci care să nu mai emane căldură și să pună în vedere stalactitele și stalagmitele”, explică Constantin Ispas, inspector pentru protecţia mediului.
Va fi construită inclusiv o zonă de promenadă şi o sală de aşteptare. La finalul lucrărilor, Peştera Muierilor va fi cea mai modernă din sud-estul Europei.
Cine caută peisaje spectaculoase are ce vedea. De pe vârful Păpuşa, de la 2.135 de metri, priveliştea este răpitoare. Se vede în toată măreţia şi Transalpina, cea mai înaltă şosea din România şi un adevărat rival pentru Transfăgărăşan.
De ocolit nu sunt nici cheile Sohodorului sau cele alte Olteţului. Iar dacă tot aţi ajuns în zonă vă puteţi opri la una din superbele mănăstiri ale Gorjului: Tismana, Polovragi şi Lainici. Măicuţele şi călugării îi primesc cu inima deschisă şi cu sfaturi pe toţi cei care le trec pragul şi caută o oază de linişte şi rugăciune. Cât de curând la mănăstirea Lainici se va putea şi înnopta. Se lucrează de zor la o nouă clopotniţă, care va avea şi câteva locuri de cazare.
Mii de turişti atrage Gorjul şi datorită marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Cine trece pragul Gorjului nu pleacă fără a vedea ansamblul de la Târgu Jiu, care include Coloana Infinitului, Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului şi nici fără a ajunge la Hobiţa, sătucul unde s-a născut geniul lui Constantin Brâncuşi.
Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24
Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat!