RAPORT DE ȚARĂ. Mănăstirea Comana ctitorită de Vlad Țepeș

Data publicării:
comana

Locul în care se află această mânăstire era odinioară o insulă în mijlocul mlaştinilor, iar pentru a ajunge aici trebuia trecut un pod din lemn, ușor de incendiat în caz de primejdie.

Noua Mănăstire Comana arată ca o adevărată cetate de câmpie. Pe zidurile vechii mănăstriri, ruinate la acea dată, dar încă destul de puternice, s-a înălţat noua construcţie. E încă o dovadă a siguranţei pe care o dădea poziţia naturală a terenului - insulă între păduri şi ape. 

Comuna Letca Nouă nu este foarte bogată. Uliţele sunt pline de praf, multe dintre case din chirpici. Biserica însă este cu adevărat frumoasă. Cum intri în curte te întâmpină alei pline cu flori şi o fântâniţă în care apa susură sub umbra teilor mari de la poartă. Lăcașul a fost zidit de mitropolitului Nifon Rusăilă, între anii 1864 şi 1867. A devenit un obiectiv de pelerinaj pentru mulţi credincioşi din judeţele apropiate şi chiar mai îndepărtate când, în 2002, o icoană A Maicii Domnului a vărsat lacrimi de mir multe zile la rând.

Preoții spun că fiecare se vindecă după cât de puternică îi este credinţa.

Biserica din comuna Drăgănescu este celebră pentru pictura pe care o adăpostește. Părintele Arsenie Boca a lucrat mai bine de 15 ani la această operă. Părintele a strecurat imagini premonitorii, neobişnuite prin actualitatea lor: telefonul mobil, turnurile gemene prăbușite la 11 septembrie sau naveta Discovery. Părintele a pictat în acelaşi tablou scena Învierii şi scena Apocalipsei, ne dezvăluie preotul paroh.

Biserica, deşi mică, se zăreşte de departe între copacii care o înconjoară. Se întinde pe marginea Argeşului, loc numai bun de reculegere pentru pelerini.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri