Ciorba rădăuţeană, sărmăluţele cu hribi sau muşchiul bucovinean sunt câteva dintre preparatele pe care turiştii le găsesc ori de câte ori ajung în judeţul Suceava.
De departe, cel mai renumit fel de mâncare din Bucovina este ciorba rădăuţeană. Aceasta a fost inventată în anii 70 de o bucătăreasă din Rădăuţi. De atunci, toate restaurantele din ţară au încercat să preia reţeta, însă cea originală se prepară în Bucovina.
„Când osul este fiert, se scoate osul, se strecoară ciorba, se adaugă apoi pieptul de pui care se taie fideluţe. După ce pieptul este fiert facem o compoziţie din iaurt, smântână, care la noi se numește chişleag”, spune bucătarul Aurelia Crețu.
Un alt tip de mâncare specific Bucovinei este cel care se numeşte scrijele. Este o reţetă simplă şi care necesită un timp scurt de preparare.
„Rețeta asta e de când eram mici și fãceau bunicii noștri. Când vin turiștii încercăm să facem o mâncare mai deosebită, să le arătăm cum preparau bătrânii”, mărturisește Aurelia Crețu.
Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24
Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.