Amplasată la poalele muntelui, comuna Runcu ar putea deveni destinaţia perfectă pentru cei care vor să stea câteva zile departe de agitaţia marilor oraşe.
Localnicii au simţit potenţialul zonei şi au construit pensiuni în inima naturii. Turiştii se lasă însă aşteptaţi. Prea puţini se încumetă să urce cu maşinile pe drumurile pline de hârtoape pe care nu a fost turnat niciodată asfalt. Din această cauză, mulţi proprietari de pensiuni sunt nevoiţi să pună lacătul pe uşi în anotimpul rece.
În zonă, preţul unei camere pe noapte este între 70 şi 80 de lei pe noapte, iar gazdele sunt dispuse să îi însoţească pe turiști în drumeţii şi să le arate frumuseţile zonei.
Nu numai zona de nord a judeţului are potenţial turistic. În sud, la câmpie, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi atrăgea mii de turişti în fiecare an. Mai ales străinii care băteau drumul doar ca să vadă impresionanta construcţie a voievodului Ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu.
Unul dintre cele mai importante obiective istorice din Dâmbovița, vechiul palat brâncovenesc, nu este deshis publicului. Și asta pentru că autoritățile locale nu au reușit să se înțeleagă asupra proiectului de reabilitare a palatului. Proiectul a fost început, cu finanțare europeană, în anul 2011, însă în iarna anului trecut, lucrările au fost sistate. O nouă licitație urmează să aibă loc peste aproximativ două luni, iar în cel mai bun caz, vizitatorii vor putea veni aici abia în 2014.
Consiliul Judeţean a pornit acum trei ani procesul de restaurare al Palatului de la Potlogi. Planul iniţial era unul deosebit de ambiţios. Însă proiectul de reconstrcţie s-a împotmolit. Firma care a câştigat licitaţia nu şi-a mai plătit angajaţii şi cei 50 de muncitori care lucrau aici au abandonat şantierul.
Câtă vreme nu se avansează cu lucrările de reabilitare, nici turiştii nu pot vedea Palatul. Oamenii care au lucrat la restaurarea edificiului spun că oprirea lucrărilor va amâna redeschiderea Palatului Brâncovenesc pentru public cu cel puţin un an sau, poate chiar doi.
Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24
Timp de 21 de săptămâni, campaniaRAPORT DE ŢARĂface radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră peraportdeţară.digi24.roşi votează judeţul preferat.