Bucureștiul este cel mai aglomerat și cel mai populat oraș din Români.
O lege nescrisă spune că de aici, din București, se dă ora exactă. În Capitală se iau cele mai importante decizii, pentru că aici își au sediul toate instituțiile statului.
Bucureștiul este și cel mai mare centru universitar, dar și cel mai mare centru cultural din țară.
Liceenii care vor să fie studenți în Bucureşti au d ales din peste 20 de universităţi şi sute de facultăţi, de stat şi particulare.
Tot în Capitală se croiește și drumul banilor: aici este raiul oamenilor de afaceri din toate domeniile.
Lumea afacerilor a progresat continuu. Construcții înalte din sticlă au răsărit printre blocurile gri, iar Bucureștiul a devenit un nume care contează în internaționala de business. Corporații, reprezentanțe ale unor renumite firme străine, producători de softuri sau de mașini și-au deschis birouri în Capitală și au creat locuri de muncă. Salariul mediu în Capitală este de 3,4 de dolari pe oră, cel mai mare din țară.
Bucureștiul are și cel mai mare stadion din țară. Odată cu Arena Naționala, Capitala a intrat, din nou, pe harta sportivă a Europei. Finala Europa League a fost cel mai mare eveniment găzduit de România în ultimii 20 de ani.
În weekenduri, Bucureştiul nu doarme deloc. Mii de cluburi şi de puburi sunt deschise până dimineaţa şi au făcut ca oraşul de la nord de Dunăre să fie interesant şi pentru agenţiile de turism din străinătate care oferă pachete de city break în Capitală.
Arcul de Trimf, construit în anii 20, Muzeul Țăranului, clădirea Ateneului, Casa Poporului și bulevardele largi din centrul orașului sunt principalele atracții pentru turisti. Peste 100.000 de străini viziteză capitala în fiecare an.
Bucureștiul are, însă, și potențial de stațiune balneoclimaterică. În nordul orașului există ape termale. Ascuns bine pe șoseaua Străulești, la ștrandul cu apă caldă nu mai vine, însă, nimeni.