La ora prânzului, deja sute de oameni aşteaptau și în afara curţii Palatului Regal pentru a-şi lua rămas bun de la Regina Ana. Coada se întindea atunci pe aproximativ 200 de metri.
Ion Ţicală a venit tocmai din Maramureş pentru a-i aduce un omagiu Reginei. Şi-a aşezat traista în faţa catafalcului, pălăria alături şi a îngenuncheat, pentru a rosti o rugăciune.
„Eu mă consider un om liber şi am, vrut să vin purificat pentru că ţăranu aşa umblă şi la nuntă şi la înmormântare”, a spus Ion Țicală.
Bărbatul spune că suferinţele îndurate în exil de familia regală nu pot fi trecute cu vederea.
„Pentru mine reprezintă amândoi, uitaţi aici am floarea reginei, asta este Regina Ana şi ăsta este Regele Mihai. Le-au înscenat tot felul de minciuni, că au furat, că au dres că au dus, nu au dus nimic, doar comuniştii înscenează tot felul de potlogării", a adăugat Ion Țicală.
După ce şi-au luat rămas bun de la Regina Ana, mulţi şi-au stăpânit cu greu lacrimile. Ioana a venit la Palatul Regal șI pentru a cinsti memoria bunicului ei. A adus trei trandafiri, în culorile albastru, galben şi roşu.
„Bunicul meu a fost sanitar, la fel ca Regina Ana în al doilea război mondial, pe ambulanţă, ţinea morţii de mână şi nu puteam să fiu decât medic", a spus tânăra.
Pentru alţii, a fost un bun prilej să le ofere nepoţilor o lecţie de istorie.
„Am adus-o pentru a-i stârni curiozitatea, să înţeleagă istoria adevărată a României", a explicat o bunică.
„Nu ştiu prea multe dar mă voi interesa şi sunt foarte intersată să aflu" , a adăugat nepoata.
În paralel, la Catedrala Sfântul Iosif a avut loc o slujbă religioasă privată, la care au participat membrii Familiei Regale. Regina Ana va fi îngropată sâmbătă, la Curtea de Argeş.
Citiți și: