Între medalii. Sau când marele succes se măsoară în mii de ore de muncă și sute de mici eșecuri

Data publicării:
simona radis 5 Articol susținut de Banca Transilvania
Canotoarea Simona Radiș. Sursa foto: Banca Transilvania

Efort, muncă, eșec. Efort, muncă, eșec. Efort, muncă și, la un moment dat, succes total, concretizat în înălțarea steagului României la cele mai înalte cote ale performanței sportive și ale bucuriei. În spatele fiecărei imagini cu sportivi români care salută fericiți publicul de la înălțimea primului loc de pe podium se află însă mii de ore de antrenament, sacrificii, bătături și durere: Durere fizică, resimțită în fiecare fibră și provocată de acele secunde critice în care mulți renunță și puțini se încăpățânează să le depășească și să continue. Acesta e și unul din motivele pentru care Banca Transilvania a încheiat un parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, al cărui scop este chiar susținerea acestor eforturi ale sportivilor români de performanță.

Indiferent de nivel, sportivii profesioniști împărtășesc aceleași valori comune: curaj, sacrificii, muncă și efort. Performanța e cea care separă apele și care face diferența dintre un campion și un performer mediocru, sau chiar unul bun, aflat „în top 10”, dar incapabil să atingă podiumul.

Uneori, diferența e dată și de capacitatea de a menține constantă acea rutină a antrenamentelor care devin tot mai obositoare și care par a dura la nesfârșit, fără a ști dacă vor da sau nu rezultate. Singura măsură e cea a efortului depus zilnic și care trebuie, mereu și mereu, depășit. Cu o secundă, un metru, un pas.

Campionul - sau cel cu o astfel de mentalitate - va depăși mereu acest punct critic. Astfel, s-a văzut steagul României ridicat la cele mai înalte cote ale bucuriei și purtat cu mândrie de cei mici. S-au văzut zâmbetele mândre de o așa reușită. Ce nu s-a văzut sunt miile de ore de antrenament, transpirația, bătăturile din palme, durerea din fiecare fibră, mereu la ordinea zilei în sălile de antrenamente, pe terenuri la primele ore ale dimineții, pe pistele de atletism, ori bazinele de înot.

„Între medalii”, debutează cu povestea Simonei Radiș, campioană olimpică la Tokyo 2020, la proba dublu vâsle.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Aproape 9 ani de zile a durat până am reușit să ajung la acest rezultat”, a spus Simona Radiș.

După 9 ani, rezultatele s-au văzut. La cel mai înalt nivel: în urmă cu un an, Simona Radiș, alături de Ancuța Bodnar, devenea campioană olimpică - cea mai mare performanță pe care o poate atinge un sportiv - la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la canotaj dublu vâsle feminin.

simona radis 1
Sursa foto: Banca Transilvania

Iar de aici, victoriile, locul 1 și medaliile de aur și-au creat propria rutină: campioana olimpică Simona Radiș a doborât recordul mondial de tineret în proba de simplu vâsle feminin, la Europenele Under 23 din Polonia.

În proba de simplu vâsle feminin (BW1x). Simona s-a impus în fața echipajelor din Elveția și Cehia. A încheiat cursa cu un timp de 07:26,39, doborând astfel recordul mondial de tineret.

La Campionatele Europene din Germania, recent încheiate, echipa României a cucerit 6 medalii în 7 finale. Simona Radiș a fost și ea acolo, pe primul loc al podiumului, alături de partenera sa olimpică Ancuța Bodnar, câștigând un nou aur la dublu vâsle feminin.

Sportiva a exemplificat cât de dificile sunt momentele din timpul antrenamentelor, când, din cauza efortului, simte nevoia să renunțe.

simona radis 3
Sursa foto: Banca Transilvania

„Cel mai greu îmi este în antrenament, când sunt obosită și atunci mintea lucrează și apare gândul acela: «Las-o mai ușor»! Cum să te gândești să o lași mai ușor, trage mai tare acum! Trag mai tare câteva lovituri și apoi apare iar oboseala care-mi zice s-o las un pic mai ușor. Cum s-o lași mai ușor? Hai, acum! «Nu mai pot, vreau să merg acasă!». Cum să mergi acasă, pune mâna și muncește!”, a spus campioana olimpică.

Astfel de povești, precum cea a Simonei Radiș, sunt cele mai bune exemple pentru cei mereu în căutare de citate motivaționale. Campionii sunt cele mai bune exemple care ne arată că, prin muncă și perseverență, succesul devine o rutină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Benjamin Netanyahu Foto: Profimedia
„O decizie antisemită”, acuză Netanyahu, după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe...
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
Ethan Slater, iubitul Arianei Grande, a picat spectaculos la premiera filmului Wicked. Momentul viral care a...