Așa arată o zi din viața lui Remus Azoiței, cel mai tânăr profesor din istoria Academiei Regale din Londra. A studiat la celebra școală Juilliard din New York, a concertat pe marile scene ale lumii și face performanță de când era copil. S-a stabilit la Londra... ca să fie cât mai aproape de țara lui.
„Am avut o șansă foarte bună să rămân la New York și să-mi continui cariera acolo. Dar, prin natura moleculară a mea, mă simt european prin excelență. Mi-a plăcut să fiu mai aproape de România, de părinți, de prietenii pe care-i am”, a spus Remus Azoiței.
Lucrează cu studenți eminenți din toată lumea, dar predă și cursuri gratuite pentru tinerii artiști fără posibilități financiare. „Îmi dau seama că ceea ce spun poate influența sau schimba puțin numărul treptelor pe care ei va trebui să le parcurgă. Și-atunci vin și ajut”, a mai spus muzicianul.
Face parte din Generația X, generația celor care privesc înainte, dar nu uită ce au lăsat în urmă. Iubește România, cu plusurile și minusurile ei.
„Românii sunt, individual, foarte, foarte buni și creativi. Cel mai creativ popor, dar, cumva, ca echipă, nu sunt chiar așa de convins...”, a spus Remus Azoiței.
Sâmbătă, la 14.30, la Digicult descoperă povestea unui muzician universal, performanțele celui care face parte din Generația X, generația speranței, un proiect Digi24.