Dora Luca a lucrat în România ca laborant chimist şi a plecat cu familia din ţară în 2002 pentru a-i asigura un viitor mai bun unicului copil. Nu şi-a găsit imediat de lucru, dar stând acasă şi-a descoperit pasiunea pe care a transformat-o în job. O pasiune dulce: arta decorării torturilor.
Dora Luca este celebră în Italia pentru dantelăriile din zahăr în stil anglo-saxon şi american pe care le creează, cu multă răbdare. A participat la prestigioase competiţii de profil de unde a plecat mereu premiată. Cu una dintre creaţiile sale a câştigat, anul trecut, medalia de aur la un concurs unde a fost prezent şi premierul italian, Matteo Renzi. Şi el şi invitaţii au fost impresionaţi de originalitatea româncei.
Ca instructor de cake design este invitată în multe dintre ţările europene, dar şi alte colţuri ale lumii. Predă cursuri şi îi învaţă pe alţii cum să decoreze torturile în Grecia, Anglia, Bulgaria, Israel, evident Italia, dar şi România.