La 19 ani, Eliza Galoş a plecat din Cluj-Napoca pentru a studia la una din universităţile aflate în top zece în lume, University College London, iar apoi a făcut un master la Oxford. După terminarea studiilor, s-a implicat în domeniul social de care a fost mereu fascinată. A acumulat experienţă lucrând pentru Camera de Comerţ Romano-Britanică şi pentru un consiliu local din Londra.
Acum are 27 de ani şi se ocupă de fenomenul migraţiei şi a exploatării prin muncă a românilor şi a comunităţilor est-europene. În paralel, lucrează la alt proiect de cercetare pentru Oxford University. De asemenea, prin intermediul unei organizaţii caritabile derulează o campanie de informare pe acest subiect şi, mai mult, oferă asistenţă gratuită românilor care întâmpină probleme în Marea Britanie. Are întâlniri, în acest sens, şi cu parlamentari.
Eliza Galoş consideră că e nevoie, mai întâi, de schimbarea mentalităţilor şi apoi de modificări la nivel legislativ şi instituţional. Iar pentru a atinge aceste obiective a şi publicat mai multe articole în The Telegraph, The Independent, The Evening Standard, online pe Huffington Post şi recent, a explicat pentru CNN că majoritatea românilor aduc beneficii economiei britanice.