Evaluarea Națională 2021 continuă joi, 24 iunie, cu proba la Matematică. Subiectele la Matematică au fost foarte asemănătoare celor date la simularea Evaluării Naționale.
Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2021 vor conține, în premieră, cerințe concepute după modelul testelor PISA.
Marți, 22 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă de la Evaluare Națională, cea de Limbă română. Elevii au avut de rezolvat, la primul subiect, cerinţe pe baza textelor "Pantera neagră" de Sorin Titel şi "Falsa generozitate" (www.dilemaveche.ro) de Stela Giurgeanu. La cel de-al doilea subiect, absolvenţii de gimnaziu au avut de scris un text narativ de cel puţin 150 de cuvinte în care să prezinte o situaţie neprevăzută din timpul unui joc şi să insereze o secvenţă descriptivă şi una dialogată.
Evaluare Națională, subiectele la Matematică
Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională vor fi publicate pe edu.ro începând cu ora 15.00 și pe www.digi24.ro imediat ce acestea vor fi disponibile.
La subiectul I, au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare rezolvare corectă elevii primeau câte 5 puncte, iar la subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare, potrivit edupedu.ro.
Subiectele la Matematică, Evaluare Națională 2021:
Înainte de începerea examenelor, cei mai mulți dintre copii spun că se tem de genul liric la română și de proba de matematică.
Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în Capitală, s-au înscris la Evaluare Naţională 2021, în prima sesiune care se va desfăşura în perioada 22 iunie - 4 iulie 2021.
În contextul evoluției pandemiei care a împiedicat desfășurarea normală a cursurilor, programa pentru Evaluarea Națională 2021 a fost simplificată.
Primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Națională 2021 vor fi publicate în 29 iunie. După evaluarea contestațiilor, afișarea rezultatelor finale este programată pentru 4 iulie.
Regulile din timpului probei la Matematică, la Evaluare Națională 2021
Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.
Ministerul Educaţiei afirmă că probele sunt monitorizate audio-video.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.
De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop.
Totodată, candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.
Timpul de redactare a subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2021 este de 120 de minute calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Același timp a fost acordat și pentru celelalte probe.