100 de ani de istorie, 100 de ani de viitor. Românii au avut ca proiecte de ţară unirea lor într-un singur stat şi intrarea în Uniunea Europeană. Ce urmează?
Vă invităm să vă alăturaţi proiectului Digi24 şi să ne spuneţi cum vedeţi România peste 100 de ani. Care ar trebui să fie următorul proiect de ţară pentru România? Este provocarea lansată într-o ediţie specială a „Jurnalului de seară” de la Digi24, căreia i-au răspuns pentru început istorici, politologi, oameni de vârf din educaţie şi sănătate.
Emisiunea integrală „Jurnalul de seară” - ediția specială din 10 mai 2018 - o puteți urmări AICI.
Invitații lui Cosmin Prelipceanu au fost: Manuel Stănescu, istoric; Bogdan Murgescu, istoric, profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti; Cristian Pîrvulescu, politolog; Cătălin Badiu,medic primar chirurgie cardiovasculară; Zeno Bogdănescu, arhitect; Gabriela Dima, învățătoare în cadrul programului „Teach for Romania”; Ionuț Panea, profesor de finanțe la Academia de Studii Economice din București; Carmen Uscatu, co-fondatorul Asociatiei „Dăruieşte Viaţă”.
Concluziile au fost trase împreună cu jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
Citiți și: Proiect de țară: educația. CTP spune că numai românii cu bacalaureatul luat ar trebui să aibă drept de vot
Iată și câteva secvențe din efortul jurnalistic pentru realizarea acestei ediții speciale:
Campania jurnalistică pe care o propune Digi24 este axată pe trei componente: trecutul - o reconstrucţie în segmente semnificative a istoriei care au condus, fiecare în parte, la construirea identităţii naţionale şi a viziunii pentru viitor, prezentul, adică expresia elementelor pe care le întâlnim zi de zi în viaţa noastră, fie că este vorba de mentori, elite sau oameni obişnuiţi al căror destin ne poate influenţa şi, cea mai importantă dintre ele, viitorul. Digi24 proiectează, cu ajutorul experţilor şi specialiştilor, al elitelor României contemporane, fie că sunt medici, ingineri, profesori, cercetatori, arhitecti, antreprenori, studenţi, cercetători, artişti sau sportivi, un proiect de ţară. Adică un proiect care propune idei, obiective pentru viitor sau perspective. Iar în acest proiect îi vom regăsi şi pe românii care trăiesc în diaspora, şi pe românii care şi-au construit o carieră în străinătate şi au decis să se întoarcă în România, dar şi pe cei care construiesc viitorul aici.
Jurnaliştii Digi24 vă invită într-o călătorie în care vom descoperi împreună soluţii pentru viitorul României. Căutăm idei în mediul academic, în mediul antreprenorial, al cercetării ştiinţifice şi, de ce nu, în viaţa de zi cu zi. Edificiul istoric solid, efervescenţa prezentului şi proiecţia pentru viitor, toate aceste elemente le veţi regăsi în jurnalele de ştiri şi emisiunile Digi24 care îşi vor concentra resursele într-o construcţie jurnalistică diversă, cu elemente grafice spectaculoase, dar mai ales cu un conţinut editorial adecvat sărbătoririi Anului Centenar 2018.