De la promisiuni până la realitate, portretul liderului politic se schimbă radical. Promisiunile devin, de multe ori, vorbe deşarte, iar realitatea este departe de imaginea din pliantele electorale.
„Liderul trebuie să fie integru, trebuie să fie un model pentru popor. Văd adesea o discrepanţă între comportamentul liderilor şi ceea ce fac în realitate”, a spus Christopher Neesham, psiholog australian.
„Se întâmplă aşa pentru că, odată ajunşi într-o funcţie de mare responsabilitate, unii lideri politici uită că sunt aleşi pentru a reprezenta interesele populaţiei. Cred că a venit vremea ca România, dar şi restul lumii, să aibă lideri autentici, care să aibă viziune şi să rezolve probleme în loc să se certe mereu cu opoziţia”, a adăugat Robert Murray, strateg canadian.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Fie că este vorba despre preşedinte sau premier, liderii politici de vârf trebuie sa dea dovadă de spirit vizionar.
„Autenticitate, viziune, cineva care are un vis, cineva care ştie să asculte. Ei sunt o reprezentare a poporului, sunt puşi în situaţia de a auzi vocea poporului şi să pună în practică ceea ce oamenii vor”, a precizat Heather White, manager canadian.
Cei trei specialişti internaţionali au participat în România, la conferinţa de leadership „Enlightening".