Trump încalcă principiile democratice: președinții au dreptul de a influența politica Fed

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
donald trump
sursa: profimediaimages.ro/

Fostul președinte Donald Trump și actualul candidat la alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc în toamnă, ar vrea dacă obține un nou mandat să poată interveni în stabilirea politicii monetare implementate de Rezerva Federală (Fed), transmite Politico.

În timpul unei conferințe de presă susținute la reședința sa din Mar-a-Lago, Donald Trump a declarat nonșalant că președinților ar trebui să li se permită să influențeze deciziile de politică monetară adoptate de Fed.

„Președintele ar trebui să aibă un cuvânt de spus în privința politicii monetare. În cazul meu, am câștigat mulți bani și am avut mare succes în cariera de afacerist. Cu siguranță, am o intuiție mai bună decât mulți angajați Fed și de aceea, părerea mea contează în chestiuni legate de economie”, susține Trump.

Comentariile lui Trump transmit un mesaj clar despre modul în care va încerca să reducă autonomia băncii centrale din poziția de președinte, dacă va obține un al doilea mandat în noiembrie. Credibilitatea Fed și performanța economiei americane depind de capacitatea instituției de a funcționa independent.