Top 10 cei mai bine plătiți sportivi ai planetei: Cristiano Ronaldo este primul în clasament

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
cristiano ronaldo
sursa: gettyimages.com/

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista Forbes, pentru a patra oară în cariera sa, relatează Reuters.

Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume după ce a semnat cu Al-Nassr, iar Forbes precizează că veniturile totale estimate ale sportivului lusitan, în vârstă de 39 de ani, sunt de aproximativ 200 de milioane de dolari, un record istoric pentru un jucător de fotbal.

Câştigurile din teren s-au ridicat la 200 de milioane de dolari, în timp ce sumele încasate în afara gazonului au fost de 60 de milioane de dolari, datorită acordurilor de sponsorizare semnate cu diverse mărci.

Jucătorul spaniol de golf Jon Rahm a urcat pe locul secund în această ierarhie, după ce s-a alăturat LIV Golf, competiţie susţinută financiar de Arabia Saudită. Rahm este plătit cu cel puţin 218 de milioane de dolari anual.

Al treilea pe listă este argentinianul Lionel Messi, câştigătorul unui număr record de opt Baloane de Aur, care a făcut o trecere profitabilă în Major League Soccer, la Inter Miami, graţie căreia i-au intrat în conturi 135 de milioane de dolari.

Baschetbalistul american LeBron James, starul echipei Los Angels Lakers, este al patrulea în clasamentul global, cu 128,2 milioane de dolari.

O altă vedetă din NBA, grecul Giannis Antetokounmpo, de la formaţia Milwaukee Bucks, obține 111 milioane de dolari și completează primele cinci locuri în ierarhia Forbes.

Kylian Mbappe, căpitanul selecţionatei de fotbal a Franţei, a coborât pe poziţia a şasea cu 110 milioane de dolari.

Brazilianul Neymar, vedeta echipei saudite Al-Hilal, este al şaptelea pe listă, cu 108 milioane de dolari, chiar dacă a ratat cea mai mare parte a sezonului din cauza unei accidentări grave.

Atacantul francez Karim Benzema evoluează la Al-Ittihad în fotbalul arab și ocupă poziţia a opta pe listă cu 106 milioane dolari, urmat de baschetbalistul american Stephen Curry, starul lui Golden State Warriors, care câștigă 102 milioane dolari.

Lamar Jackson este singurul jucător din Liga profesionistă de fotbal american (NFL) prezent în acest top, pe locul al zecelea, cu 100,5 milioane de dolari. Jackson se află pe listă datorită bonusului la semnătură negociat în noul său contract cu Baltimore Ravens.