Sud-coreenii sunt exasperați de vecinii lor. Coreea de Nord trimite baloane cu deșeuri peste granița comună

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
baloane colaj
sursa foto: X

Coreea de Nord se angajează într-o altă provocare la adresa vecinilor din sud, lansând baloane cu deşeuri. Ele nu conțin substanţe periculoase, însă din punct de vedere simbolic, arată disprețul autorităților de la Phenian pentru omologii lor din Seul.

Armata sud-coreeana a interceptat duminică aproape 330 de noi baloane cu deşeuri care au fost trimise de Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Nord de către activiștii sud-coreeni, relatează Associated Press.

"Până acum, aproximativ 80 de baloane au căzut în zona noastră şi în prezent nimic nu este identificat în aer", au precizat autoritățile sud-coreene într-un comunicat.

Parlamentul Coreei de Sud a votat o lege în 2020 pentru a inculpa trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă legea, care nu era respectată de activişti, a fost anulată anul trecut pentru că ar încălca libertatea de exprimare.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a ironizat Coreea de Sud pe tema baloanelor trimise, afirmând că nord-coreenii nu fac altceva decât să-şi exprime liber opinia față de politicile subversive ale vecinilor.