România a semnat un acord de împrumut cu SUA, de 920 mil. dolari, pentru dotarea armatei 

Redacția Digi Economic Data publicării:
dolari
sursa: shutterstock.com/

România a semnat miercuri un acord de împrumut din Fondul pentru Finanțare Militară al SUA, în valoare de 920 de milioane de dolari, pentru dotarea armatei cu echipamente militare americane.

„Pentru România, semnarea acestui acord înseamnă accesul la o finanțare semnificativă de 920 de milioane de dolari din partea SUA pentru consolidarea capacității de apărare, prin dotarea cu tehnică modernă a Forțelor Armate Române, cât și pentru dezvoltarea industriei locale de apărare. Este un sprijin major pentru efortul de modernizare militară al României într-o gamă largă de capabilități, care va spori capacitatea României de a descuraja amenințările, de a-și apăra suveranitatea și de a contribui la securitatea colectivă a NATO”, anunță miercuri Executivul.

Încasările din împrumutul direct FMF vor avansa efortul de modernizare militară al României într-o gamă largă de capabilități, contribuind la asigurarea faptului că România poate descuraja amenințările, își poate apăra suveranitatea și poate contribui la securitatea colectivă a NATO pentru deceniile următoare, a transmis Ambasada SUA în România.

Documentul a fost semnat din partea Guvernului României de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și, din partea SUA, de către directorul Agenției de Cooperare în Domeniul Apărării a SUA (U.S. Defense Security Cooperation Agency-DSCA), Michael Miller, în prezența vicepremierului Marian Neacșu, miniștrilor Apărării, Angel Tîlvar, și Economiei, Ștefan-Radu Oprea.