Echipa de ciclism UAE Emirates încasează peste jumătate de milion de euro datorită victoriei din Turul Franței

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
castigator turul frantei tadej pogacar
sursa: profimediaimages.ro/

Echipa câștigătoare în Turul Franței, UAE Emirates a încasat 806.810 euro pe parcursul ediţiei din acest an. Jumătate de milion de euro a fost încasat imediat după victoria finală a sportivului fanion, slovenul Tadej Pogacar.

Ciclistul Tadej Pogacar este un fenomen la doar 25 de ani. După titlurile consecutive din 2021-2022, și-a adjudecat al treilea trofeu în cadrul Marii Bucle. Slovenul l-a detronat pe danezul Jonas Vingegaard, câştigătorul cursei din Hexagon în 2022 şi 2023, informează L'Equipe. Pentru cele şase victorii de etapă, Pogacar a fost recompensat cu  66.000 de euro.

Pe locul secund în ierarhia câştigurilor din Turul Franţei s-a clasat echipa Visma-Lease a Bike, pentru care concurează Jonas Vingegaard, cu un total de 356.220 de euro.

Podiumul a fost completat de Soudal Quick-Step, formaţia belgianului Remco Evenepoel, care a adunat 248.860 de euro în cele trei săptămâni de cursă.

Surpriza acestui clasament al câştigurilor a reprezentat-o însă formaţia belgiană Intermarche-Wanty, clasată pe poziţia a patra, cu 111.760 de euro, care a putut conta pe trei victorii de etapă şi pe tricoul verde, datorită performanței ciclistului Biniam Girmay. Pentru Intermarche-Wanty, rezultatul este unul istoric pentru că până la această ediție, nu obținuse nicio victorie de etapă.