Două spitale clujene vor fi extinse şi modernizate cu fonduri europene nerambursabile. Investiția se ridică la peste 8 milioane de euro
Ambulatoriile a două dintre cele mai mari spitale clujene vor fi extinse şi modernizate de Consiliul Judeţean (CJ) cu 8,8 milioane de euro, din fonduri europene.
Consiliul Judeţean Cluj a aprobat două proiecte care vizează extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie 'Leon Daniello' Cluj-Napoca şi a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Totodată, forul administrativ judeţean a aprobat şi indicatorii tehnico-economici şi cheltuielile legate de aceste proiecte, se arată într-un comunicat transmis de CJ Cluj.
Conform Studiului de fezabilitate întocmit, lucrările propuse în cazul Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" vizează extinderea acestuia într-un corp de clădire care va fi construit în partea de vest a incintei. Acest corp de clădire va fi conectat cu pavilionul 2, unde se află ambulatoriul spitalului, printr-o pasarelă sau tunel subteran, în funcţie de soluţia stabilită prin proiectul tehnic.
Noua clădire va cuprinde:
- la subsol spălătoria, vestiare pentru personal şi spaţii de depozitare;
- la parter şi etaj spaţii pentru investigaţii medicale, cabinete medicale, săli de tratamente pentru consultaţii în regim ambulatoriu;
- la etajul tehnic spaţii pentru echipamentele clădirii.
Valoarea totală propusă a acestei investiţii este de 23.566.591,07 lei (TVA inclus), proiectul urmând a fi depus spre finanţare până cel târziu în 30 mai, în cadrul Programului Sănătate al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Proiectul referitor la Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase vizează construirea unei infrastructuri care să asigure optimizarea accesului, cu şanse egale, a populaţiei eligibile la Programe de screening şi consultaţii preventive, precum şi investigaţii complexe pentru un diagnostic precoce.
Astfel, lucrările de construire a Centrului Integrat de Screening şi Prevenţie vizează extinderea pe verticală a corpului A cu o structură nouă care va avea legătură directă cu corpul B al Ambulatoriului Integrat.
Structura funcţională a noii construcţii este compusă din:
- zonă destinată Cabinetelor de Screening şi prevenţie - 6 Cabinete de consultaţii, Sală de aşteptare, grup sanitar;
- zonă de Spitalizare de zi - 2 Cabinete de consultaţii, Săli de tratament, vestiare, birouri, grup sanitar,
- zonă de relaxare în aer liber pe terasa nou creată la nivelul etajului II.
Valoarea totală a investiţiei este de 20.377.421,52 lei (TVA inclus), finanţarea urmând a fi solicitată tot prin Programul Sănătate până cel târziu în 30 mai anul curent.
În total, investiția se ridică la peste 8,8 milioane de euro și va fi realizată din fonduri europene nerambursabile, relatează Agerpres.